like sampai lebam,if not aku cepuk kang

11 March 2011

chinese look?okey kelakar!



akmalazmi chinese look??
haahha!! weyy jangan buat lawak lah!!aku nie sikit punya lah muka melayu..
boleh plak cakap chinese look...
kenape aku cakap macam nie ark??motif sangat kew hah akmalazmi nie..heeee.....
actually aku rasa sangat nak tergelak and nak tutup muka dengan bantal kalau orang cakap
"you look like a chinese"
guess what...time sekolah teknik dulu..ade akak sinior tuw tnye
"awak ni cina kew melayu"
hahaha!!!adoii akak..saya nie melayu lahh!!muka punya lah melayu
u olls..
boleh plak die tanye macam tuw...
and tahun lepas..aku pergi glasses shop untuk buat cermin mata baru...
penjaga kedai tuw amoy..tetibe plak die tnye
"keturunan you adew mixture dengan cina ya,chinese look maa"
hahahha...time tuw kawan rapat aku ade sebelah..teros die sampuk..
yaa yaa......aku gelak jew ahhh!!!
and aku paling tak tahan lagi kan..bile time tunggu result spm 2009..
aku kerja,,,biase lahh nak cari duit kan..
kerja aku sebagai promoter...dah name nye promoter kan..4sure lah kene berdampingin dengan customers yang ramai kan....
suatu hari tuw..ade aunty cina nie datang depan aku and terus speaking cina..
aku dah gelabah nie weyy!!panjang berjela die cakap..so aku degar dulu ah...habis die cakap,aku plak ckap
"sorry aunty,,saya melayu,,saya tak faham apa aunty cakap"
die balas
"ohh eyaa kaa..sorry sorry..saya ingat kamo cina maa"
aku terus hantar customers tuw dekat promoter yang berbangsa cina
"thnksz kak sim" kadang-kadang aku benci kak sim!!!
itu antara yang aku ingat lah.....sebab banyak jugak pengalaman aku nie...

aku suke share benda-benda ni dengan mummy aku..sebab kalau aku share benda yang berkaitan dengan  chinese look nie..die akan gelak-senyum-gelak-senyum..itu jew yang mummy aku buat..iss iss iss tak faham aku..kalau cite kat ayah aku..maur kene marah wey..die tak suka tau dengar cite macam nie dari aku

actually aku nie memang dari kecik bergaul dengan orang berbangsa cina..
aku mengenali number and huruf pon dengan bangsa cina..
aku mendapat pendidikan awal di sekolah cina and tadika cina...
pabila aku meningkat dewasa..mummy aku dah risau and tukarkan aku kew sekolah orang melayu sepenuhnya!
weyy tak suka aw!
aku susah dapat kawan,,bile ditukarka ke sekolah melayu ><"
sekarang aku terfikir....ape cikgu-cikgu sekolah aku bg makan ya time dulu..isss
halal kew??ahhh takowt plak aku......aku makan jew ape diowg bagi..yew lah kecik kan
aku rindu sngat opah aku...
beliau masih sihat
(bile tengok pic atas nie anda boleh gelak sepuas-puas nya)
hahahhaha
holiday di korea 

ahh cukup-cukup pasal akmalazmi,,,kang habis semua rahsia dia terbongkar..wekkkk


sebenarnya akmalazmi
hitam,berjerawat,malay look

nak awek cina boleh? C(:
tsunami di jepun..doakan yang terbaek untuk mereka =(

18 comments:

Cik fain fringey said...

waw na g korea gak :(

♥aqmalazmi♥ said...

cik fain : jom jom :D

mr.syazwan said...

hahaha ku pun nak gelak

tpi tu time kecik2 je kan

da besau pjg ni

bkn chinese look da

jawa looks pun ada

kehkeh

✿ Ninaa Haslina ✿ said...

hey chinese look ! hehe :P
korea??? jeles!!!!!!!!!!!!!
bila nyna nak g korea nie :(

♥aqmalazmi♥ said...

wan : hahaha!!! tuw lah pasal....dah mcm india look pon adew nie!!! HAHAHA

♥aqmalazmi♥ said...

cik nina : heeee..........tuw ayah jew pergi..die tinggal akmalazmi tau time tuw..jahatnya kamu..jahatnya kamu C(:

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

muke pan asian mix gitu
wah ok ape...
make it superb..
learn the language...

♥aqmalazmi♥ said...

LT Gadis Senjakala : yeahh can learn a secondary language kan kan kan :D

cikcomot said...

brr...

kejelesan dgn pic yang last tuu..



nak g korea jugak..

hihi..


^-^

♥aqmalazmi♥ said...

cik comot : jom kite pergi yuk

✿ Ninaa Haslina ✿ said...

hahaha :D yeke.....
so, ta jeles daa..hahaha :D

♥aqmalazmi♥ said...

dan dan jew cik nina nie C(:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhhh chinese look... mmg sebijik pan asia mix ...tak macam muka orang putih....

Hafriz Mohamad said...

aku jawa look.. hehe~

♥aqmalazmi♥ said...

afzainizam : yeahh kembara ziarah jugak okeyyy

♥aqmalazmi♥ said...

Hafriz Mohamad : hahaha..jawa pon jawak lahh...heee

tim said...

tapi akmal cute.cute macam orang cina

♥aqmalazmi♥ said...

akak tim : tak der makne nye C(:

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket