like sampai lebam,if not aku cepuk kang

04 April 2013

an engineer, you should to proud

salam pubar parliment! kah kah kah :P
tajuk tidak melambangkan entry :)



ade ke orang minat nak jadi engineer?
-.-"
aku ni, apa itu engineer pun tak tahu amenda , 
tahun 2008 kot, dapat surat tawaran
tertulis
"BIDANG KEJURUTERAAN AWAM"
-.-"
gelabah satu badan, amenda lah awam tu...

so dalam otak aku, awam tu macam
"bancuh simen tempek dekat dinding"
"angkat batu bata letak dekat site"
"turap-turap jalan, tar segala"

tapi spekulasi aku silap
nasib baik lah silap, kalau betul? mampus aku..
dari cerah pun boleh jadi gelap, eh!

dari 2008 until present 
I still in this field
"Civil Engineering" 
what this company called is CnS - "Civil and Structural"
my gad, dengar je ayat structural tu, aku jadi fobia.. 

aku tengok la, budak engineer ni tak ada lah bodoh mana pun, 
cuma perangai je palat sikit
diowg ni jenis kelas kadang-kadang pergi, kalau pergi pun tidur
HAHAHAH

tapi satu je lah aku respect budak budak engineer ni
time exam, nah! wa cakap lu.. hebat bak hang!
kalau dalam dewan, kadang kadang kita stress kot bila tengok orang sebelah jawab exam mcm sial je lagi
kadang-kadang jawab tak berhenti,
siap habis buku jawapan lagi
nak berangan pun dah tak sempat, nak tidur lagi la kan
kalau mcm any filed yang light light weight tu,sure sempat diowg tidur lah, berangan lah

end up
"Trust Me, we're an Engineer"

Sambil buat panel consultant, sambil ambil gambar sendiri
boleh?

eh, at least aku jujur? kbai!
HAHAH

4 comments:

Fatin Fadila Fadzil said...

daripada aku,bajet awam tu kind of sapu sampah tepi jalan,kena buat benda benda yang ada dekat tempat awam.ahaha kauuuu naseb bukan.

Syamim Merzuki said...

i am proud !

DRC said...

selalu nampak budak engineering FKM uitm shah alam naik moto... bagun pagi2 g kelas... pergghh! respek..!

inche hlovate said...

Bab exam tu memang..dulu waktu belajar seram tengok member2 yg amik course engineering study

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket