like sampai lebam,if not aku cepuk kang

03 May 2011

ohh hati kau tisu ye =)

hey!woot..woot..okey now gua nak tanya 
antara lelaki dan perempuan mane lagi HATI TISU?
HATI TISU di sini membawa erti cepat tersentuh dan cepat menagis
nagis dan tersentuh ala bagai nie..dah sah-sah lah perempuan kan..
perempuan ibarat lagu dan irama tagisanya,sehinggalah tangisan bercampur esak-kan kau tu disentap oleh seorang wanita yang digelar ibu..
dengan mengeluarkan perkataan "DIAM" terus kau cover esak-kan kau an..
tu pon jenoh tutop mulot
*pengalaman gua time kecik-kecik(alololo comel nyeee)
HA-HA-HA

actually depend laa..TIDAK semua perempuan BERHATI TISU..
dan tak semua lelaki TIDAK BERHATI TISU..
ada jugak kan lelaki kuat tacing-tacing niee
adoiiiiii....

perempuan kalau nak nagis mesti pasal cinta,pasal drama korea,drama sinetron indonesia
tak cool kan??
HA-HA-HA...

gua rasa kalau lelaki nagis mesti diowrg ada sebab tertentu kan?
*diowg?asal tak tuju dekat penulis nie ja
HA-HA-HA
heloo ini umum okey!tade kene mengena dengan penulis,kalau ade pon gua diam-diam jew
heeeeee

antara sebab-sebabnya

1.sebab pertama ialah sebab CINTA,ahh mati laa stament..gua penah nagis sebab cinta kew???HAHHA..ohh gua tersentap disitu....okey fine,jangan ulas panjang-panjang,nanti kantoi..boleh kite teruskan dengan sebab kedua?
HA-HA-HA

2.sebab kedua ialah KAWAN,yeahh mungkin ada juga lelaki yang sangat menghargai kawannya....masalah hati tisu ini akan terjadi mungkin sebab kawan karib nya jumpa dengan member baru kaa..ape jew laa yang boleh menyebabkan hati nya menjadi TISU......
(sebab kedua nie rasanya perempuan banyak kowt terjadi)

3.sebab ketiga ialah ANAK,woot woot..ini terjadi kepada bapak-bapak yang terlalu sayang kan anak nye..contohnye anak die masukkan ke wad dan hampir-hampir nak mati...dah sah-sah bapak die rasa *alaaa penat aku berusaha dapatkan kau,last-last dah nak mati dah..lek luu*hee gua gurau!ajal maut ditangan tuhan..si bapak ini akan tersentuh pabila anaknya sakit
(x caya p buat anak tengok,pas ur bela,time die sakit kau tngok ape kau rasa)

4.sebab keempat ialah ISTERI,grrr,balik keje kene bebel,siang bebel,malam bebel,tak habis-habis kene bebel,di saat malam yang sunyi mula la para suami masuk tandas sorang-sorang sambil ditemani TISU..usap tangisan-nya lebih teruk lagi pabila ianya ditemani telefon dan terus taip kepada 
MAKWE BARUnya "sayang,abang tak tahan lah dengan sikap isteri abang nie,NAK CERAI BOLEH?"*rasakan...isteri-isteri jangan membebel lagi ya hahah

5.sebab kelima ialah 
(alaaa korang nak lagi kew sebab2 seterusnya,aku rasa baik x payah KAN)

6.sebab keenam ialah
(kan gua dah bilang tak payah sebab-sebab seterusnya degil kau an)

7.sebab ketujuh ialah
(nak jugak gua mandrem sorang-sorang HAHAHA)

OKEY malas gua nak layan dah.makin dilayan makin berlemak!
heee
opss..abaikan pix gua bersama-sama TISU itu..gua just lap cermin mata gua yaa
HA-HA-HA
pix ini tidak mengambarkan HATI GUA TISU atau sebagainya
ha-ha-ha

okey bye-bye 
tisu-tisu 
semua

jom comolot*muah!
(EHH jap perempuan sahaja boleh yee)

30 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

tapi ko mmg Hati tisu pun Mal... selalu je ko Terasa ngan Org... Sensetip lebih gituw....

aqmalazmi said...

kejadah lah kau faez! HAHAH

hans said...

hati tisu? tisu apa? kalau tisu kaler merah ker kuning yang macam selalu dapat dekat kenduri tu tisu yang keras kut... kuikuikuikui

aqmalazmi said...

@hans : hahahha!!kan kan kan..tisu kenduri kasar sikit pada tisu putih yang ade kat rumah kau tuw.. HAHAHA

hans said...

hah...betul la tu kan

amir aizat said...

alah klau dah laki nk hati tisu,sume pon boleh.bkan prmpuan saje,kann

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.nice blog :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

zahra amir said...

hati tisu? ta penah pown dgar perumpamaan ni sbelum nie...ayat baru.. :-)

zahra amir said...

hati tisu?
ta penah dgar pown sbelum nie? ayat baru.. :-)

wanie said...

betul2.. tak sume pompuan "hati tisu".... sokong..!!

Nurathirah Mohd Dahlan said...

heeee. lelaki bila menangis comel lah :) cuba awak menangis. mesti comel tau. saya suka tengok lelaki menangis. HIHIH

Nurathirah Mohd Dahlan said...

heeee. lelaki bila menangis comel lah :) cuba awak menangis. mesti comel tau. saya suka tengok lelaki menangis. HIHIH

Shamsuddin Amin said...

laki pon hati tisu...
klo x, x der prasaan la tu...
tapi kene la cover... LoL

ak bisa nanges sebb mak n ayah...
asal ak igt je wajah due ni
kompom ak nangis... huhu

naz said...

kenapa malu untuk menangis? itu yang kita lakukan sejak azali :)

✿ Ninaa Haslina ✿ said...

hahaha..sebab ke4 tue sumpah lawak. haha :D mesty u buadd cmtue nnty ekk ? hahaha :D

ilmu ilmi said...

perempuan memang berhati tisu.. tpi lelakipun ada yang berhati tisu..

Aisyah Qaisyiah said...

hehehe t'sentap pla sy tiba2 awk kata pompuan nangis time nonton drama korea...hahaha..well its true...

miss.Addin said...

hati tisu ? :D nice words . haha

follow here .

sharifatul aida said...

hati saya hati tisu seangkatan dengan tauhu..

Nurhafizah p i j a said...

ssh la nk tgk bapak2 nanges . hehe

faiz amir said...

ak hati hempedu =)

faiz amir said...

yg ke 4 ouh ak was was ngn kaw . lelaki msuk tnds ditemni tisu lap air mta ? lap air mta ke ? or lap bnda lennn . yg slalu kaw buad . hahhahahahahaha *mta diatass tgn di dada

cikcomot said...

hahah.. kantoi gamba dgn tisu... sah2 hati tisu nieh..

:D

Siti Mashitah Saidin said...

lelaki pon hati tisu eh? hahahahahha... *gelak guling2*

NURUL NAJWA said...

ahaha.. pic last 2, mnggambarkan yg kamu hati tisu! ekeke ^__^

Nesa Wazir said...

ala. bru nk dengar cite sebab pertame :P

misz molecule said...

hahaha..perempuan saja??no no no no


thanks 4 da info

aDieyZa said...

tp mmg perempuan cepat tersentuh hatinya.. esp bila melibatkan soal cinta, kasih & sayang..

Shamsuddin Amin said...

respond dr komen anda;

*yup, g intebiu keje...
thanks wish kat dean...^^

cik eka said...

aku nages sebab akak aku
ini serius bukan maen2
T_T

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket