like sampai lebam,if not aku cepuk kang

07 July 2011

cerita aku dan camera DSLR


oh weyyy..aku tak mula kelas lagi lah!kelas ahad nie..jadual pon baru diemelkan semalam..esok aku tunjuk ye..sebab jadual tu sekolah sangat-.-"

anyway dah tengok vdeo aku kasi tu?blom?kalau blom pegi tengok,vdeo tu mengenai dslr(erkk dslr ke dsrl wey?confused lah!HAHAHA)vdeo tu menerangkan perbezaan antara canon 550D and nikon D3100...

semalam jalan-jalan dengan ayah aku..boleh plak aku heret die masuk dalam kedai camera...die pong layan kan je aku nie...lagi pon dari dulu die taur aku nak dslr nie *sekali lagi aku nak tanya,org panggil dslr ke dsrl?aku confius nie..HAHAHA..

bile dah masuk kedai,aku pon tengok dari jauh camera tu*sedih kan?HAHAHAHA..bile tengok dari jauh,hati ku berdoa-doa "YA ALLAH YA TUHAN KU,KAU BUKA KAN LAH HATI AYAH KU UNTUK BELIKAN AKU CAMERA ITU" *kelas kan doa aku?kau hado?

tiba-tiba ayah akuu tu...... (suspen tak?suspen tak?suspen tak?) HAHAH..

*okey serius balik
tiba-tiba ayah aku tu cakap "mal pilih lah nak camera yang mana satu,abah belikan"

HAH kelas kau maria sebab kau dah kene tipu ngan aku! HAHAHHA

*OKey ini betul-betul serius
tiba-tiba ayah aku tu menghampiri tokey kedai...ayah aku tanye macam-macam dekat tokey tuu..tokey tu pon bingai pegi tanye dekat ayah aku "nak beli dekat anak ke" bongok kan?malu lah akuu HA-HA-HA..

ohh ayah aku memang spoting habis..tambah-tambah soal anak-anak die,sebab tulah orang selalu cakap ayah aku tu muda keh keh keh..betul hokey,semalam die gurau dengan sorang akak nie,akak tu cakap "pakcik nie muda nya,ank dah besar" HAHAHA...

okokok,,dalam kedai camera tu ayah aku siap minta catalog camere lagi dekat tokey..tanye pasal accessories lagi..itu dan ini....aku pon tak taur kalau beli camera ade aksesori*betapa bingai nye aku soal ini..nasib ade ayah aku

*lalu keluarlah aku dari kedai camera tanpa membawa pulang dslr pong HAHA (sayu je dengar kan?HAHA)

time jalan-jalan abah cakap dekat aku canon harga die RM1800,dilengkapi accessorie tripod,beg dslr dan ape lagi tah,,aku reti sebut dua alah tu je..yang lain aku mmg tak taur pong HAHAHAH...

(aku seronok dpt abah yang spoting mcm nie....sayang habah!)

*k fine petang kang kalau die buka tenet aku nak suruh die baca entry nie,untung-untung minggu depan ade canon kan? HAHAHA

canon di ranking tarbaik dunia kan??i'm right?

vdoe tu cakap canon 18mega..nikon 14mega..less 4mega..*nak taur ape aku bebel nie pegi tengok vdeo kat atas lah bhai ! hehehe *doakan aku dapat canon hehehe

34 comments:

khairul akmal azman said...

ko angkat canon la siyes..
aku pun xdapat2 lg kamera tue

tim said...

ntah ape2 ntah yg ko bebel nie.nak tgk video, line slow. jadi kesimpulannya, semoga cam dslr jadi hak milik kak tim. hahahaha syg abah akmal hahahaha

Asyraf Arif said...

canon terboekkk ! nikon mesra pengguna ! masing2 ade kelebihan masing2 :)

LaLa said...

da lama impikan dslr...
xtaw nak suh sape beli, huhu

aDieyZa said...

best betul kalau mal dpt dslr tu.. gempak la blog mal lps ni.. banyak la gmbr2 cantik dlm blog mal nnti.. lps tu, mana tau mal boleh jd part time photog ke.. blh la nnti ambik gmbr akk.. hahahaha.. motip???

kalau dpt dslr ni jgn leka belajar pulak tau!! akk rotan mal nnti if mal malas study!

Scya Lollita said...

smoge kau dpt lah dslr tu . DSLR !

ABU said...

semoga ayah ko baca entry ko ni..apasal tak puji dia lebih sikik.. hahahaha untung ptang ni blh dapat..

DSLR (digital single lens reflection)

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, untungnya nanti dapat DSLR.. nanti boleyhla tangkap gambaqaku banyak2.. HEHE

syrupmasin said...

haha..hai anak abah :)

muhamad hanif said...

HAHAHAHAH,

biasa kalau beli dslr akan dpat :

tripod, beg, memori card, pastu kau tambah duit sikit beli lens protector dlm 50rm cm tu kot..

Kalu aku, better kau amik d3100 tuu, application senang bagi org yang beginner mcm aku ni..


AHAHAHHAAHAHAH

Dak Bayek said...

ehem! DSLR laa

Dak Bayek said...

ehem! DSLR laa^^

Dak Bayek said...

DSLR laa^^

::FAIZ FARISH:: said...

aku tak faham ayat ko yg berbelit....

Fezul Fadhley said...

nak jugak! da lama impikan DSLR nih! uwaaa..

khairul akmal azman said...

sume suke canon!

sherah said...

sherah punn kempunan benda alah nehh.

YOUsoF said...

Terjun dari blog Anip si semut sengal..

Kalau bagi Nikon free aku sambar.. kalau bagi canon free aku rembat terus!!

Tak berani la pulak nak ajak bapak aku pergi kedai kamera macam tu.. murah sangat katanya nanti..

hannanmustaffa said...

mal, kau cakap la kat ayah kau yang kau ade kawan yg nak dslr jugak ! hehe

Juju said...

belilah D5100 , asyuk abez , canon sng sgt na gne , nikon la ,.. jdi pro , hahaha ^^

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

ramai doakan kau dpt DSLR weyh..semoga dapat ah nnt ..:)

Addin said...

yess ! nanti bole la addin pinjam ;) ahaha

nurAMALLINA said...

InsyaAllah kau dapat dik. Belajar rajin2. HAHA

zOeY zAu YaH said...

alahai siannya kamu..tp kak paham apa rasanya bila nk sesuatu tu sgt2 kan? sbr n doa jek mesti ada rezeki punyalah..DSLR lah budak hahahhaah..

dayu_myself said...

diselar beb...uwaaaa...aku dah lama nengidam ni....bapak ko nak buat suprise kot..hehe

nurfatiha blacky said...

alahaiii. anak abah ni.wakaka

lilypelangi said...

tak kisah la angkat ape pon jenis kamera tuh .


asalkan ko jage baek2 lepas dpat .


btw , semoga dapat yer ;)

Shahrul Izwan said...

wahhh untung la! :D

Nizam Ijam said...

haha best2





Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join ramai2
saya hilang bloglist sebelum nie...
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

Shamsuddin Amin said...

tggu befday akmal la...
t die bg la tu... hehe

Hans said...

aku suka Nikon
mesra pengguna
tapi Canon pun okay
moga2 tercapai cita2 ko
:-)

Hansect Kini Di Pasaran Imaginasi Anda

Nesa Wazir said...

nesa pye nikon D3100 :)

amir aizat said...

aku punye nikonD7000,hehe

aten fadzil :) said...

mal , da dapat camera tu , capture gamba aku manyak manyak tau . haha

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket