like sampai lebam,if not aku cepuk kang

16 July 2011

tips-tips..mai mai...HAHAHA



10 tips buat homework dengan berkesan =)

1) buat bila rasa nak buat !
2)jangan buat bila rasa tanak buat !
3)bila malas tak payah buat !
4)buat berperingkat..hari petama baca tajuk,hari kedua buka internet,hari ketiga baru fikir nak buat ke ta
5)bila bosan bukalah facebook tu pon nak aku cakap kan?
6)kalau lapar jangan teruskan kerja,pegi tidur dulu
7)bangun tidur fikir balik "aku lapar ke tak?" kalau lapar tidur balik 
8)jangan pening-pening buat keje..releks sudah..tak siap redha jew la kan?
9)mesej kawan2 cakap tak boleh siapkan homework tepat pada waktu..biar semua gelabah punggung
10)bila putus asa..senang jee..tekan butang pangkah tanpa Save as bagai..
jadi siap lah keje korang =)

senang ta??senang ta??senang ta??

*ehee aku baru siapkan homework yang diberi minggu lepas tadi,tu pon bila fikir petang esok kene presentation dah..ehh aku buat dah lame okeyy cuma aku buat berperingkat macam tips nombor 4 tuu..hahaha..aku buat 17slide untuk presentation esok selama sejam..lelong lelong sapa nak presentation mai.. HAHAHA

*bhai..banyak lagi doe keje aku !choi sungoh !

16 comments:

tim said...

keja last minute selalu menjadi dan keja last juga kadang kadang tak menjadi

syrupmasin said...

ahh..tips kau buat kene halau dr kelas..haha..ohh selamat belajar..belajar sungguh2 :D

muhamad hanif said...

lapar kena tidur ?


Err,

vampire's lovex said...

hahahaha...tips berguna wehhh...

HAZIRAH SULAIMAN said...

waa, tahniah dapat siapkan assigment tuuu :)

Fayyazmi said...

#pergh, kalau tips ni mal buad dlm group study fayy, fayy pelempang je. HAHAHA !

SyahmiFikri said...

hahaha... sama cam aku!

kalau malas.. tak yah buat..

last minute jadi copy paste jer laa hahahhaa

sherah said...

bestnyaa tips nehh. haha :D

Nesa Wazir said...

hahaha..klu cmni x siap2 la homework nesa :P

gud luck mal utk presentation oke ;)

alif haris said...

hahahaha .. tips pelajar cemerlang ni bro .. hahhaa :D

p sipakan keje tu ^^

Muhd Aizie said...

Erkk , boleh pakai ke tips ni?

Asyraf Arif said...

motipp lapar kene tidur ? haha tak boleh pakai punya tips ! rawr

ABU said...

oh pegila buat keja ko dulu..pastu baru buka blog hahaha

zOeY zAu YaH said...

eh hape lah budak nih..kate nk jd ingeener? akak bli lampu tu kt tesco..tmpat lain takde..situ jek. RM22.90 pi bli cpt.

Miz Novexx said...

nah tips tambahan : kalau bosan mengadap esainmen, pegi la kacau orang.... baling kertas ke, tarik selimut ke, :D

aDieyZa said...

akk suka buat assignmnet last minit sbb last minit byk idea keluar.. assignmnet siap masa azan subuh.. lepas tu trs solat subuh & siap2 utk presentation.. mmg suka buat keje giler ni.. tp mal jgn ikut k.. sbb nnti boleh jadi sakit kepala..

tp bg akk, kalau ada keje, try buat ikut kemampuan.. if rasa otak tu dah beku, better relaks2 jap.. tgk tv ke, kacau member ke, call kekasih hati ke.. study smart ok!!

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket