like sampai lebam,if not aku cepuk kang

21 January 2011

makcik Liberty you olls




you olls pernah pergi New york,amerika syarikat????
tak payah jawab lahh..
jawapannye
4sure lah tak kan
HAHAHAHAH!!!!!!!
tapi penah dengar tak name statue of liberty yang lebih dikenali sebagai 
patung liberty
tak???jom tengok gambar mehhh
dah taur kan????
heeeee,,good good good...
patung tersebut dihadiahkan oleh perancis untuk america syarikat pada akhir abad ke-19
patung tersebut diberikan  pada 28 oktober 1886 sebagai hadiah seratus tahun kemerdekaan
 amerika syarikat.
-,-"
50 tahun Malaysia mengkecapi kemerdekaan tadew sape-sape bagi hadiah pun??
grrrrr...
patung liberty ini jugak merupakan patung terkenal di dunia yang terdapat di AS...
bangga jew dengar,,,entah ape-ape jew!!!
ia nya jugak telah di istiharkan salah satu keajaiban dunia..
wow dasyat lah kau patong,,suke lah tuw!!!!!!!!
patung liberty ini merupakan lambang kemegahan rakyat AS kan??
seronok kew adew patung tuw???
mcm tak jew......
sekilas pandang,,patung ini merupakan satu lambang kemegahan kristian kan??
yew lahh negara diorang kan negara barat,,so??biarlah kan??
sebok jew kau mal.....
heeeeeeeeeeeeeee.......
tapi kan awak!!!satu kejadian luar biasa telah berlaku ke ats diri patung nie....
jom tengok kejadian ur
(makcik liberty di sambar petir ^^)

okeyy satu kejadian luar biasa telah berlaku ke atas diri Liberty ini..
iss sian die..heeeeeeee
kejadian petir menghentam si Liberty ini telah di snap oleh seorang 
fotografer daripada new york,iaitu Jay Fine...
jom dengar perbualan akmal dengan Jay Fine meh..heeee
mal : ohh encik Fine..sihat tak????
Fine : ohh saya Fine thanks You..
HAHAHAHHAHHHAHHAH
mal : boleh encik Fine ceritakan serba sedikit mengenai kejadian yang berlaku ke ats diri Liberty??
Fine : actually saya telah mendapat tahu bahawa badai akan melanda di area Liberty itu,so saya mengambil kesempatan untuk lepak-lepak di kawasan Battery Park City,Manhattan..
Mal : selepas itu ape yang encik Fine dapati???
Fine : okeyy fine,,saya telah menghabiskan masa selama dua jam dengan kamera saya untuk mendapatkan shoot paling best si Liberty ur...akhirnye saya mendapati bahawa Liberty telah di panah petir pada pukul 8.45 malam....kejadian itu amat mengejutkan saya -,-" 
Mal : sekian serba sedikit maklumat yang telah diperolehi oleh encik Fine....

heeeeeeee...kau bayang kan patung tuw kene sambar petir...
semuanye atas ketentuan ALLAH okey!!!!
kalau ALLAH nak buat bagi patung tuw kene sambar petir sampai hancur pon boleh kan??
so tak perlu nak kesah sangat lah you olls!!!!
okeyyy kajian telah mendapati dan menduga bahawa patung tersebut akan
mendapat hentaman kilat sebanyak 600kali dalam masa setahun sejak ia ditubuhkan pada tahun 1886....
patung ini deperbuat daripada tembaga dengan ketinggian 305 kaki....
agak nye kan??kalau patung tuw dah tak tahan asyik kene kilat jew..
mesti die larikan..die lari pergi tempat yang selamat..
HAHAHA
tak pon die duduk jew mcm nie hah..
lagi gojez siap hisap3 lagi tau makcik nie!!
hahahahahahah!!!
(lengah kaki makk,,makk duduk dulu lah nyahh)
AHAHHAH




14 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Klakar la perbualan ko... Sbb Skema

Konon2 aku percayalah perbualan tu

♥AQMAL♥ said...

hahahah!!faiz perbualan tuw untuk mecritakan keadaan yang berlaku..memng lah tak betul pon..heee

Ninaa Haslina said...

hahaha!! lawak laa post nie..hehe^^

♥AQMAL♥ said...

nina : hahah!!lawak kew you??jom kite gelak same3 jom!! HAHAHHA

mr.syazwan said...

kelas pok cik FINE tu..

hahaha

sakit perut gelak

hahahaha

♥AQMAL♥ said...

wan:pok cik tuw mmg lah!!hahahahha!!!!!!jom gelak ramai3 jom ^^

..hizamirahim.. said...

wow.
kene panah petir?
tu la.
siapa suruh diri kat kawasan lapang.
kan dah kena.
=.=

♥AQMAL♥ said...

hizamirahim : yeahh kene panah petir!!!kan sape suroh iri,,duduok tak bolh -,-"

Imran nyambek said...

kah kah kah...

♥AQMAL♥ said...

imran:haha ape gelak3!!!

Raji berkata said...

oh bertuah En Fine sbb dpt tangkap gambar tuh kan?
fine2 cerita kau mmg best =.=

♥AQMAL♥ said...

raji mane menghilang??HAHAH!!! okey3 FIne hahahha

ainaamy said...

tergolek sat baca . hha lawak . !

chemay said...

dan2 pulak dia duduk.
hahaha

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket