like sampai lebam,if not aku cepuk kang

23 February 2011

menjadi persoalan kan?



Nursyazana binti Roslan
(Eby)
insan yang tak habis-habis buli aku...siap nak smckdown aku lagi kalau aku nak tidur petang..
die tak bagi aku tidur,aku tetap tidur jugak...
dan eby jugak insan yang tersangat king control..
tiap hari text aku sampai ke pagi buta...
ke-esokan hari nye kerje aku nak tidur jew dalam kelas..


ayat eby yang membuat aku terfikir sejenak

 "EHH lupakan jew lah dia"



perkataan lupakan merupakan perkataan yang tersangat mendalam maksud nya?okey bukan mudah untuk seseorang itu untuk melupakan apa yang dia sayang.okey contoh yang paling terdekat dengan diri muhammad akmal ialah "lupakan yatie".
semakin ingin melupakan semakin ingat di ingatan..kalau di fikir fikirkan sejenak..yess betul,,lebih baik kite lupakan daripada kita melukut di tepian gantang.tetapi seperti insan yang bergelar manusia,bukan senang untuk kite lupakan insan yang kita sayang.apa guna nya sayang kalau ingin lupakan?baik tak payah sayang kan

tipu katakan,kalau adik-adik di luar sana mempunyai satu hormon untuk melupakan insan yang disayangi dengan cepat,,,adik beli mana hormon tuw?bagi tau abg aqmal cepat,okey soal hati dan perasaan ini sememang nya tidak boleh menjadi topic main-main.Kalau di perhatikan bersama,soal hati dan perasaan ini tersangat lah sensetif dan mudah tersentuh,siapa cepat mudah tersentuh?lelaki or perempuan?bagi mal lah kan?dua-dua mudah tersentuh,kalau tidak.kita semua tidak akan nampak bawasanya ada pasangan lelaki dan perempuan yang baru berkenalan sebulan dua sudah berani untuk declair menjalinkan hubungan persahabatan mereka secara lebih serious(couple).
manakan pokok mangis bergoyang kalau monyet tak panjat.
manakan tepukan nak berbunyi kalau bergurau dengan angin,

menjadi persoalan nya adakah pasangan tersebut iklas?
atau hanya propaganda,gimik,dan lebih teruk lagi hanya untuk di permainkan? di ulangi hati dan perasaan manusia bukan untuk di permainkan okey adik adik...
belajar dari kesilapan diri sendiri jugak

memikirkan sejenak........patut ke kita lupakan orang yang kita sayang even kita iklas?
tepuk dada tanya minda...
okey lah
jangan bercouple berlandas kan waktu....
tak faham kan?
-sila lah fikir,untuk mendapatkan jawapan nya-
Assalammualaikum .

12 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Yatie? tu nama awek gua... ke org yg sama ni???????????????????????????????????????????????

♥AQMAL♥ said...

serius?? HAHAHAH..merepek ja -,-"

eykaberry said...

waa .. takasima ar .. ble bce bl0g nie ..

♥AQMAL♥ said...

eykaberry: Kenapa tekesima pulak dik???

케이트 said...

nk kep hormon uh???
kal0 nk nma h0rmon uh SEMUT lha...
huhu ^_^

케이트 said...

mkan semut ley r lpew

♥AQMAL♥ said...

케이트 : ohh ya kew???? hahha..tanak lah mkn semut..kang lupa

CikNuwairah said...

sakit kot klu nk melupakan org yg kita syg..expecially org yg terlalu kita syg..=_=*..
apa2 pun..minx ketenangan dri Allah..insyaAllah..

♥AQMAL♥ said...

CikNuwairah: ehm betul......yup mintak dari Allah......terime kasih yew atas nasihat tersebut

CHA RAWK said...

panday lha abg aqmal berkata kata . jap jap pic tuh mcm kenal lha .

♥AQMAL♥ said...

CHA RAWK : abg aqmal mmg pndai berkata-kata pon ^^

CHA RAWK said...

haha . mmg panday berkata kata pown . ngeee :)

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket