like sampai lebam,if not aku cepuk kang

17 April 2011

entry panjang..hanya untuk aku..

hmm..entry ni ditulis tengah malam semalam...
dan di auto publish kan pukul 9pagi hari ni
hmmm(mengeluh)
esok..berapa haribulan??
hmm 18/4 kan???
hmm entah lah..berat hati la nak amek paper final esok
hmmmm
dah besedia kew aku??
dah penuh ke ilmu di dada nak amek paper esok??
berani sangat kew aku?
yakin kew subject tu boleh lulus??
yakin kew tak payah carry(nagis)
lagi satu..aku degar ramai classmate aku dapat keje kerajaan
(entah betul,entah tak,aku tak taur)
yang pasti memang ada
untung laa..dapat keje kerajaan..
aku nie??
belaja pon kerajaan sponser
><"
ehmmm
takpe laaa....rezeki masing-masing an..
yang aku belajar nie pon belum tentu menjamin masa depan aku..
aku keluar nanti ada kew keje kat aku??
aku diploma jew..
bukan ijazah,bukan phd,bukan master..ade kew orang nak amek aku keje??
ehmmm
(banyak sangat aku fikir pasal semua tuw)
kesian family aku..
dah lah susah
ehmmmmmm
esok paper math engineering..jam 2.30ptg until 4.30ptg..
doa kan kejayaan aku yew
aku dah berusaha..
aku just boleh berdoa jew..ditambah doa korang,dan ditambah doa family
(alhamdulilah cukup rasa)
tak perlu perencah "cukop rasa" macam di tv tu
"mahal"
doa jew
"murah"

penah jugak aku terfikir nak quit for study..
tapi aku nak buat ape?kalau quit pon an..
bapak aku bukan ada syarikat besar-besar,
dan saham berjuta-juta macam dalam cerita melayu zaman sekarang..
asal bapak ada syarikat jew..anak die g masuk keje dlm syrikat tu..
untong lew org macam tuw an...

huh...
asal sejak menyemenjak nie aku dah lain??
entah lah..akmalazmi pon tak faham dengan perubahan sikap dia
><"
sebenarnya aku takut..kalau-kalau aku ada carry sem nie
(belum bertempur,dah rasa nak menyerah)
apedaaa
ehmm...
nasib lew....
kalau aku carry...mesti jiwa and perasaan aku down terok
><"
mmg lah setengah pelajar tu
"alaa carry jew pon,bukan mati pon"
huh
tapi akmalazmi bukan lah sejenis tuw
aku mmg dah ada taget carry pon...
pertama
"math engineering"
-tapi aku cuba,insyallah-
kedua
"contract procedure"
kau sanggup kew nak hafal 78akta kerajaan
serius down kalau bukak kertas akta-akta tu semua
ketiga
"mechanic of structure"
subject nie aku diam(tahan kesedihan)

bebekalkan kesedihan yang terbuku dihati nie
same-same lah kite menjamah aiskrim wall's yang dibeli dua hari lepas
sekian senyuman kesedihan aku
byebye





7 comments:

tim said...

you can do it..!!
jangan rasa down lagi k.
buat apa sehabis baik.
jgn rasa nak carry, terus taknak buat yang terbaik.

IMANSHAH said...

good luck dik

zOeY zAu YaH said...

ilek2...yg penting berusaha dan cuba yg terbaik...tawakal dn doa byk2 mesti akn berjaya...doa dan usaha penting ok..blh mengubah sesuatu tkdir tau.g.luck adek..=)

::FAIZ FARISH:: said...

aah, pnjg sangat....

SITI KAY SUAAIDI said...

goodluck to you! saya pun tgh struggle habis utk final exam hari rabu karang... :)

mr.syazwan said...

ku doakan yg terbaik tuk kamu bro!

fokus fokus..


=_=

cikcomot said...

chaiyok2 ! !

good luck ye esok.. everything will be fine.. insyaallah..

^-^

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket