like sampai lebam,if not aku cepuk kang

01 April 2011

kalau terdesak..semua jadi



hai!!!!
hari ni  lambat plak aku update kan..
haishhhh..
sorry yew........
actually aku nie tengah terdesak la!!!
terdesak sangat!aku nie tengah terdesak duit nie....
nak beli laksa tadew duit..nak fotostat buku untuk final nie pon tadew duit...hutang dekat pensyarah pon tak bayar lagi....iss iss iss terok kan..
that why lah aku cakap aku terdesak..
bukan terdesak nak awek kew ape kew..aku terdesak tadak duit FAHAM!
so semalam tengah guling-guling ats katil.dok fikir masa depan....
nanti nak bukak sem..yuran pengajian lagi..even yuran aku tak la mahal 200ringgi ja..tapi itu kan duit!
lepas tu budak-budak DKA2A nak g melancong lagi..kene duit jugak..bajet 100ringgit..tapi itu kan duit!
"DUIT BUKAN SEGALANNYA,TAPI SEGALANNYA PERLUKAN DUIT"
so aku sanggup buat ape je demi duit!buat jew lah ape pon.
macam jual henset..jual kamera,jual ic (stament sanggat kan? HAHAHA)
 fine di sebbkan aku nie tade duit 
so aku terima jew tawaran job dekat  tadika
 Smart Reader Kids..
so hari nie aku dah mula masuk smart reader kids tuw..aku kerja bahagian tuition(KUMON)
subject math......ala math budak-budak kan..
darab,bahagi,tambah,tolak,and paling susah pon Algebra and equation
tu pon yang simple jew..
tadew lah sampai yang aku dok belajar kat sem2 sekarang nie
complex number,differentiation,integration,application bagai..
kalau semua tu..mmg jahanam lah anak orang!semua salah!
KAHKAHKAH.......
alolololo.........comel jew budak-budak nie.........
hah actually ramai tau..tapi entah macam mane time aku snap nie..dah hilang sikit budak3 nie..
haishh
itu budak bukan nagis laa..tapi sakit mata kowt...
tadi ada jugak student nagis..sebab tak taur buat..cikgu tu marah die....
(study oh stdy..even satu apa pon tak masok)
berpinau mata aku nak semak paper-paper diowng nie....nasib lah majoriti yang amek tuition math nie
pandai-pandai belaka..tak payah lah aku pening sngat nak semak paper-paper diowng!
duit oh duit!
kenapa lah semua benda perlukan duit!
haishhh!!!!
nasib tadew anak bini..
HAHHAHAHHA.....

Rasa nak g rompak
bank negara
time mimpi jap g
AMIN...

10 comments:

hannan.alkharid said...

good job akmal ! teroskan usehe.murni jadi cekgu ni :)

kyle said...

nanti akmal dpt gaji, leh belanja kyle :P tq tq hehe

Aku Skema said...

memeber aku ramai jugak ajor tuition..

Shairazi Saidin said...

HAHAHA! comel2 je..nk balik tadika boleh??? Sy pon tarak duit.. :((

Latest carut: http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/webcam-dengan-bruno-mars-ko-mampu.html

manggosteen said...

pergh..jadik cikgu skrg ni..semoga berjaya cikgu..

khairul akmal azman said...

tadika.?.
best nyer..mase 2 br knl kwn2

shafiq danial eddie affendi said...

jual phone,jual camera,jual ic?jual je, jangan jual maruah sudaa.hahha..jadik cekgu kah?woah,bagus2.teruskan.

::FAIZ FARISH:: said...

Wah bestnya jadi Cikgu.. hi Cikgu Akmal

Mutiara Megat said...

hahahahahaha sy pon na balik tadika balikla xda duit

nanie zainudin said...

waaa..cikgu akmal! haha
boleh anta anak kat kumon tu la...okeh~..anak patung..haha

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket