like sampai lebam,if not aku cepuk kang

19 April 2011

kasih ayah..buat selamanya

sambil ditemani nota-nota kaki subject concrete untuk persiapan esok,
boleh tak aku update?
boleh kan?
boleh laaa
"mula cakap sorang-sorang dalam blog"
GILA APA
mom or dad yang kuat meleter?
entah aku pon tak tau..
tapi an..aku rase dad laaaa....
hahahahahha......
and ayah aku cukup pantang wok kalau aku sakit....
dua hari lepas aku ade sakit sikit..
kau taur aku sakit pala macam nak hempok jew kepala nie guna botol kicap
semua keje tak jadi kalau sakit pala..
makan tak lalu..jalan terhuyong hayang..macam-macam laa

macam biasa ayah aku la insan yang kuat meleter kalau aku sakit.....
die cakap
"tuw laa pagi-pagi tak reti nak makan"
"tido nak lewat jew"
"malam makan tek berenti"
blaaa...blaaa..blaaa
bebel-bebel die pon,aku suka
aku suka buat dono
HEEEEEEE.....
kene plak keesokan harinya aku nak amek exam
die cakap
"dah tak payah nak study"
hah kelas kau maria...
dulu kecik-kecik..
"woii main jew tau,,pegi stdy laa"
bile masa aku sakit..ayat lain plak terkeluar..
HA-HA-HA
lagi satu aku suka sikap ayah aku nie an..die sangat memahami...
kalau aku sakit jew an...die tak beli pon ubat...
die keluar pegi pasa malam beli buah
HA-HA-HA
buah epel laa..buah pai laa..buah nenas laa...
*nenas aku tak makan,,ayah aku yg makan*
biasa la..die taur..kalau aku sakit mmg aku tak sentuh pon makanan..
so die belikan buah-buah je dekat aku...
and aku ingat lagi..masa form4 ke form5 tah...aku call ayah aku
"abahh demam laaa,ingat nak balik la"
die cakap
"hah demam?bila demam?"
"tu la,main ujan pa"
"nyamok banyak tak"
"tido tu pakai selimut"
"mandi tu jangan lupa,balik sekolah mandi"
"malam tido awal"
blaa..blaa..blaa
pukul 7mlm degar bunyi "announcement"
''kepada muhd akmal dari dorm bakar,
sila ke pondok pengawal,waris anda sedang menunggu"
happy gila..ingat nak bawak aku balik..
boleh cuti seminggu..hahahha..
padahal ayah aku bawak ubat sesema,ubat batuk,ubat demam and strepsils
hmmm
amek ubat,salam die,terus lari masuk surau berzikir sambil nagis
(sebab tak boleh balik)
HA-HA-HA
lagi satu...ayah aku suka masak yang pelik-pelik..
kadang-kadang dalam hati aku nie
"ehh taknak makan boleh??"
HA-HA-HA..
masakan terbaru die yang aku makan
"asam pedas kerang tanpa buang kulit"
-,-"
hah kau boleh bayangkan tak??
HAHHAHA..
btw sedap 
:D

OKEY LA
aku sayang cik mie kita....tak lupa cik ross kita

aku nak tegelak degar lirik lagu zaman sekarang
"disuruh duduk aku duduk,disuruh bediri aku pon bediri"
HA-HA-HA
kru kru
tadew lirik yang lagi best kew,dari lirik tu?
-,-"

6 comments:

Afsar said...

aku menulis untuk ibu, ko pulak untuk ayah..thanks yer singgah...
kalau sudi add~

nazalya said...

i lurv my papa.. hehe..

syafiq othman said...

omg boleh nangis bace your post yang ni....hmm... so jad lah anak yang baik balas jasa ayah tu bile dah keje nanti okay...

Shairazi Saidin said...

ok, SM dh nanges. Untung la ada ayah yang ambil berat. SM dh x de ayah dah. Selama dia ada ni, appreciate la dia. tatang dia bagai minyak yg penuh. Sentap sbb SM x sempat balas jasa dia. :)

mr.syazwan said...

ayah kamu sgt berbeda dgn gue..

huhu

TPI SAYA SYG ABAH JUGAK

Tanpa abah yg memberi "air" kita xde didunia

hahahahahhahaha

=_=

Aizat Hamdan said...

so far Untung dapat ayah mcm tuh... ada org tuh ayah dia mcm singa =.=.. mcm AH lala.sobs2...

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket