like sampai lebam,if not aku cepuk kang

13 April 2011

wah confident bukan main!


baru balik pasa malam.
mal : makcik..ini mangga sekilo berapa?
makcik cina lagi tua : ini ark?? 8ringgit meh sekilo
mal : ohh okey..manis kaw???
makcik : ini semua manis maa..dari siam..(confident jew die ckp mcm tu)
mal : wahh betul kew???
makcik : betul maaa..manis kalau you pilih yang betul-betul masak

dlm hati aku
"HAH mula dah dia nie"

lalu amek la aku sekilo mangga(pilih sendiri)

so balik dan kupas-kupas buah tu..
kupas sebiji
tak manis pon....
kupas lagi
tak manis pon..
kupas lagi
 tak manis pon...

-YA SALAH AKU MAKCIK OI-
-SALAH AKU SEBAB PILIH YANG TAK MASAK-
-PADAHAL ISI SEMUA KUNING-KUNING-

(APAKAH MAKSUD SEMUA INI!)


aku tertipu or dia menipu???
HA-HA-HA-HA

moral of value
kita kena confident if kita salah pon,baru untung ini hari
(contoh terbaek macam makcik tu)
thumbs up bebeh
><"

dalam rukun negara tiada tercatat
-KEPERCAYAAN KEPADA PERNIAGA-
kan???

tengah makan
mangga tawar nie
NAK TAK?
*nagis

5 comments:

Encik Luncai said...

pegi cari semula makcik tu pastu suruh dia rasa manis ke nak..huhu

Che Sakinah said...

macam2 ragam peniaga ni.. nak untung punya pasal.. cuba tengok ni.. lagi teruk.. http://chesakinah.blogspot.com/2011/04/peniaga-ludah-dalam-air-soya-sebelum.html

✿ Ninaa Haslina ✿ said...

hahaha. len kali suh aunty tue kupas satu kasik try dulu. kalau manis bru beli. hikhikhik ^_^

faiz amir said...

len kali amek kat dusun jee . lagi fresh and sedap . dijjaminn tade bahan perosak =)

::FAIZ FARISH:: said...

sebab tu aku Tak Suka Makan Mangga.... Eh cuba ko letak gula... mesti manis. hehehehe

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket