like sampai lebam,if not aku cepuk kang

10 May 2011

emo pasal ini takpekan?



wey,wey!before that.gua nak pesan!lu nak baca silakan!kalau tanak just pangkah!
*sorry permulaan pon dah emo kan??HAHAHAH
yes hari nie emo sikit..kenape?aku jelous actually!
huh!pagi-pagi tadi member gua dari UTHM tu call
"mal-mal kite pegi sekolah pagi nie,amek sijil spm"
"OKEY set,naik kete la,moto tade,lagi pon panas kan"
"okey amek aku yaaaa"
sekolah aku dengan rumah jauh sikit..
so dalam perjalanan gua pon menyembang dengan member gua..sampai terlepas simpang!damn
HAHAHAH..kesian aku..kene buat u-turn!
*huh emo teruss..heeee
sampai jew sekolah..
semua kenangan gua datang!kenangan gua comolot la,itu la,,ini laa..semua la
tempat petama kitorang tuju! YES! BILIK GURU!
ohh gost!gua rindu bilik yang berselerak itu!
buka jew pintu!tersegam indah guru sejarah gua!hahaha
cikgu FOZI!ohh die ibarat papa saya!sebab die dah berusia!tpi macho!
setel jumpa die..and suruh die doakan kejayaan aku..
jumpa dengan USTAZAH ROCK plak!
terjegat depan die!!taraaaaa(sambil buat muka comel)
 *USTAZAH KENAL SAYA?*
*maur tak kenal AKMAL kan*
weyyyy tersentap gile!ustazah still kenal aku doe..even aku kuar sekolah tu dah 2TAHUN!
*amal usatazah ade meeting nie,kenape datang waktu sekarang*
*ohh ye kew?tak pe ustazah lain kali kite borak yee,nak amek slip spm je,doakan untuk saye berjaya dalam hidup ya ustazah*
(senyum-senyum)
serbu cikgu kimia plak
cikgu ZANITA(borak kosong lagi heheheh)
sergah cikgu math moden plak
CIKGU ASMIDAR(time tu ade anak murid die kat sebelah,cantik yee)
*nita(bukan nama sebenar),nie la ank murid cikgu dulu*
*ehh cikgu,,cikgu ajar la die..ganggu cikgu jew*
*semester break ke mal?*
*heheh ye cikgu,takpela cikgu ajar anak murid cikgu tu yeee*
*betul nie??*
*betul cikgu heheheh*

jumpa cikgu ADD MATH saya,,okey fine..cikgu paling aku sayang and cinta!
"cikgu...cikgu ingat saye kew takkk(buat muka kesian)*
*laaaa akmal kan?????*
*laa tak sangka cikgu ingat saye*
*entah tibe-tibe TER-ingat kamu*
*janji cikgu ingat hehehhe*
*cikgu sihat?*
*sihat jeeeeee*
*cuti sem kew?buat ape datang nie?*
*hah cuti sampai bulan tujuh,saje datang nak sembang nagn cikgu,dulu cikgu tanak sembang ngan saye*
*heloo,,ade kamu cari saya nak sembang?*
*erkk tade..hehehehehhehehe*
*kamu add math spm dapat bape*
tetibe die tanye wey!!!!mati aku
*alaa cikgu kan yang ajar saya!mesti la saya dapat tetttttt*
*ohh terer nye kamu yeeee*
*well.....ehhehehehe*
*hah..mal.....dulu cikgu selalu cubit kamu sambil tanya "kamu nak jadi ape",sekarang nak jadi ape*
*entah cikgu..ikowt rezeki jeww,,heeeeee*
*tengok!tade pendirian lagi*
*erkk saya malu cikgu nak cakap,saya nak jadi cikgu macam cikgu*
dia gelak wey!!!!
HAHAHAHAHHAHA
*kenapa nak jadi cikgu*
*entah..sebab tngok cikgu la saya nak jadi cikgu heheheh*
*kenapa plak*
*sebab cikgu pelik HAHAHAH*
*Saya pelik or kamu pelik HAH?*
*CIKGU LAA!!! hahahahaha*
*kamu amek kejuruteraan awam lagi kew*
*yee yee*
*k nanti habis degree,kamu masuk maktab perguruaan teknikal kl tau*
(melihat mata die bersinar-sinar,menaruh harapan tinggi)
*ohh boleh jadi cikgu sekolah teknik kan cikgu*
*yee kamu amek pendidikan kejuruteraan awam la,,sebab kamu kan dalam awam*
ehehhehehehehe

btw aku sembang panjang okey dengan die..
bnyak kenangan aku....
nak taur??time hari guru..
aku beli kat cikgu addmath aku tu KEK COKLAT
letak atas meja tulis surat..bila dia masuk kelas dia buat bodo,padahal die taur aku yg bagi..
so aku tanya
*cikgu sedap tak kek coklat tu*
*sedap,lain kali bagi lagi yeee*
*okey all right*

yang kedua..time die merajuk dengan kelas aku,sebab kelas aku pemalas nak buat keje sekolah,kalau buat pon meniru
*aku g tempat die,aku nagis depan die*
"cikgu saya mintak maaf"
"kenapa nak mintak maaf?kamu ada buat salah"
"ada cikgu..saya meniru dan malas nak buat keje addmath cikgu"
(nagis lagi)
dia tak cakap ape-ape tau!
"aku teros belah dari situ and nagis dekat asrama plak"
member aku semua risau tengok aku..
so
BUDAK-BUDAK KELAS AKU
5PENGAJIAN KEJURUTERAAN AWAM2 08/09
KORANG MUNGKIN TAK TAUR YANG INI!
SO 
SILA RASA BERSALAH SIKIT YAAAA
-,-"

btw ape yang aku emo?
aku emo sebab
budak sekolah tu tak pakai baju sekolah dah wey
*DIOWG PAKAI BAJU KOPERAT JEW P SEKOLAH*
aku dulu,baju putih,seluar hijau,kasut hitam
damn
sekarang
*baju macam kod warna oren,seluar hitam,kasut pejabat*
sial la weyy
habis tu sekolah teknik tu akan jadi KOLEJ
tak guna gila..time aku ngaji situ tanak jadikan KOLEJ time aku kuar baru nak naik jadi KOLEJ
tak kew rase rugi sangat!
nie pihak kementerian la tu
huh

BTW,aku sampai rumah
baru aku ingat aku terlupa nak jumpa cikgu bahasa aku
ehmm
(nagis)
sob sob sob

pesanan
kalau kita kat mampu jadi murid harapan sekolah,
kita jadi murid paling the best di sekolah ya
bye-bye
waa rindu butter-tech weyyy!!
ehmm

21 comments:

Pkah nazim said...

terharu gla aku bca....wah beznyaa....weh!!btoi kA jdi kolej ???xsngka aku.....

Mickey said...

baru nak taw ker cik pika oi ><

miss.Addin said...

haha seronok kan bila ingat cikgu then cikgu ingat kita semula :)

Nurathirah Mohd Dahlan said...

errr, kolej apa pulak yang jadi tu nanti? maknannya dah tak ada sekolah teknik ker?

aKu anGah.... said...

serius trharu...tp bak kta pkah..btoi ka dah tkaq jdi kolej...????
pa pon..aku rndu kat kolah 2..kwan2 n cikgu2....rindu gilak..huhuhu..

aqmalazmi said...

kankankan...korang semua kan..bnyak sngt jasa cikgu sekolah tu dekat kite..kalau aku tak dpat sekolah tu kan..4sure serult aku 8e..HEHEHEH...btw pasal tukar kolej tu tak pasti kew tak....tapi mybe la.sebab kementerian dah buat kokurikum bagi kolej tu..terharu nyeee....even kite tak sempat nak masuk kolej tu..kite batch terakhir yang mengkat sekolh tu enjadi nombor satu ke dua tah dlm pulau..heeee *tahniah you all

amir aizat said...

da bnyk la skola tknik jd kolej,mcm kt kolej ak kt pontian tu.ad 3 bru lg kolej mtriks bru,so mngkin ni kpm nk n=bnykkkn lagi kolej mtriks tknkl yg bru

cucu umie said...

pergh, best juga dpt balik sekolah..haha biaselah, sekolah tmpt seglnyer bermula..btw, bkn cuty sampai buln 9 ea...huhuhu

::FAIZ FARISH:: said...

ustazah, akmal katakan ustazah ni rock.... (report kat ustazah tu)

hannanmustaffa said...

untung hang mal, cekgu aku bape kerat je tau nme kau, yg laen sume igt muke je. sebab aku pemalu time skola,haha

hannanmustaffa said...

untung hang mal, cekgu aku bape kerat je tau nme kau, yg laen sume igt muke je. sebab aku pemalu time skola,haha

zahra amir said...

mesti popular kat skolah nie....hahaha
nakal . . .

HAZIRAH SULAIMAN said...

terharu dan tergelak. cenggeng gila. hahaha/ btw, kenangan kat sekolah memang banyak kan kan. hehe

zOeY zAu YaH said...

moih kemain glamor kamu kt skolah erk? hehe..

zikeryhassan said...

kalau aku jadi cikgu kau, mau terharu menangis

Shamsuddin Amin said...

haha
sewit je nagis2 depan cikgu...
msti
pastu trus jadi rajin...^^

sui nawi said...

panjangnyee entry.

Oo entry cun !

Heidi Shafiq said...

cayalah :D

k e y r i said...

same la nasib skola aku! die nak tuka kolej gak, and mmg sume sekolah teknik dah start pakai baju koporat! eh, hang amek kos civil engineering ea? same laa! :D

chemay said...

wahh sekolah jadio kolej..
best2..

btw mesti femes dekat skolah dlu..
sebab sume cekgu engat lagi
:P

Adeela Oh Lala said...

pheww.. haha

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket