like sampai lebam,if not aku cepuk kang

20 May 2011

entry cinta,alaa malu lah plak aku rasa

hey sayang!awak sayang saya tak??kalau sayang bila kita nak kawin niee..tak sabar dah!tunggu awak masuk meminang saya dah bertahun okey!!cari jantan lain kang!grr...ehemmm okehh itu mungkin situasi yang akan aku hadapi 7tahun akan datang..petirrr.harap ini hanyalah mimpi (!)

okeh!nak tanye lu lah!umur yang sesuai untuk kawin bape ark? 27?28?29?30?? ke sampai ajal pergi jua?HAHAHAHA........aku taget umur 24 dah habis belajar..tu taget aku laaa...tak taur lah macam mane rezeki aku nanti..tak gitu?kita hanya mampu taget dia juga menentukan..sama maksud tak dengan kita hanya mampu merancang ALLAH jugak menentukan??lebih kurangkan

kenapa mengarut lebih nie mal?hoi shut up lah!actually waa tadak modal nak sembang ape nieee..that why lah mengarut lebih...yedak?tp itu yang best kan kan kan..heeeeeee..tenyum cikit ^^ alololololo comel jugak kau yew bile senyum depan blog aku nie.. (dalam hati : tengok ah blog sapa ! ) HAHHAA

okeh!bercerita mengenai kawin nieee..sape tanak kawin..tak gituuu?sedang kan pakcik-pakcik yang beranak pinak tu pon nak kawin lagi....HAHAHAHHA..nie kan orang dewasa?HAHAHAHA..

penah bila entah..tak ingat dah...time tu depan tv3....diowg bukak isu "perempuan berkerjaya lewat kawin" grrr amecam perempuan-perempuan diluar sana..benanah tak degar?sure lah tak..kau bukan berkerjaya pon..arkk larii....hehhehe..okeh btw bukan itu yang aku nak cite kat sini..

ape yang aku nak cerita ini,time best best dok tengok isu hot tu..sambil berborak mesra dengan ayah aku..tibe-tibe ayah aku tanya soalan maut..

mal nak kawin???

melopong muka aku bila ditanya soalan open mainded oleh bapak aku!HAHAHAHA..seraya muhammad akmal bin ahmad azmi ini menjawab

mesti lah nak abah,maur tanak

motif sangat ayah kesanyangan aku tanye mcm tu..heee..mesti tak sabar nak dukung cucu kan??tak gitu??takpeeee..nanti mal bg cucu kat abah berjuta lemon okeh!don't worry be happy daddy..muah!

macam mummy aku pon spoting gak...bile aku bergambar dengan perempuan..mak aku tnye..amboii awek kew?hee.so lepas nie kalau aku ade awek tade lah nak main nyorok-nyorak mcm kau tuw..tanak cakap family!ape daaaa,better kau cakap fmily kau yang kau tu dah couple..tak gitu?sejuk hati mak kau..tadew lah die ingat kau suka pasangan sejenis!omg! HAHA

btw aku nie sebenarnya mempunyai impian yang tinggi mengunung....biar aku jadi jurutera dulu baru aku fikir benda niee..tak gitu?kenapa ayat aku macam dalam dilema membuat keputusan nie..hang kena paksa kawin kew mal?? HAHAHAHAH..nope lah!cuma aku fikir cita-cita aku akan menjamin kebahagian keluarga aku..tak gitu??pulak ayat suami mithali la pulak hang mal..adesssss...tapi betul!nanti kalau tade kerjaya habis tu kawin..anak bini nak pakai ape?daun keladi?

opss pix yang tiada motif!
akmalazmi sangat jahat!kacau kawan dia siapkan lukisan kejuruteraan..

btw kerjaya itu pentingkan untuk melengkapi cinta..kalau zaman-zaman dulu takpe lah,hanya cinta dan kasih sayang sudah cukup menampung kebahagian anak dara orang..heeeee..now??dah tak boleh!yedak?

16 comments:

Shamsuddin Amin said...

ak slalu dpt soalan cepu emas tu dari parents...
tapi bile ak suruh dorg je carikan,
dorg kate keje dulu... hahaha

Shamsuddin Amin said...

ak slalu dpt soalan cepu emas tu dari parents...
tapi bile ak suruh dorg je carikan,
dorg kate keje dulu... hahaha

Lady D said...

betol tu..lagi2 lelaki..kene stabilkn dri sndri dulu baru boleh ber2..tapi sj nk kongsi pe yg sy dpt mse g kursus kawen:: ustaz ckp, bile kite sorg, rezeki hanya untuk seorang..tp, bile kite ber2..ALLAH akan bg rezeki yg cukup untuk 2 orang..so kesimpulannya...jgn risau..rezeki di tgn Tuhan..=)

zOeY zAu YaH said...

nk kawen gak tp kena tggu bf kak yg ada cita2 dgn kamu hbs belajar huhu..4 taun lagik tu..kita kawen sekali nak? haha..

miss.Addin said...

haha ! :) jgn kahwin lamabt .

aten fadzil :) said...

haha. sronok betul bace tangtang kawen. ( gatal gila aku ) =.= hee . kalau lelaki la kan , di zaman moden ni , sesuai kawen umur dalam 27, 28 dan ke atas . tapi kalau jodoh kau da sampai umo 20 , na wat cane. kawen je lah mal !! haha

p/s ; aku na kapel pun mintak izin parents kot . kenape harus semunyikkan ? haha

zahra amir said...

kawen ajak..hahaha :-p

Ain Atika Zailani said...

hahahha...x sabar betul nih....lek la,..nanti dah kawen tak boleh enjoy..baik sekarang enjoy2 dulu...nyiahahahahha!!! enjoy berbatas.

jeRza said...

haha . nice entri

tim said...

nak tawen umo 27 tahun nanti. amboi mak dan ayah..sporting giler hahaha tanya tanya ada maksud tue..

and ini soalan cepumas dari akak
akmal dah ada awek ker?

mr.syazwan said...

perhhh kemain lg

hbs kan dulu study tu lu..

jgn kata ank dara je

mak dara pun da taste ngan ko

jgn risau

haha

::FAIZ FARISH:: said...

Motif sgt

merahitujambu said...

dh sunat belom nk kawin ni??hehehee..

m!3yr4h_LolLy said...

konpem kawin cepat nie. hehehe.. gile sporting ayah tanya macam to.

The Towel Ninja said...

datang sini romen .
http://sang-pemimpi-tegar.blogspot.com/2011/05/termengaku-dekat-my-own-crush.html

syrupmasin said...

betol2..kerjaya itu pentingkan untuk melengkapi cinta..haha..kalu ta de keje nak bg bini makan ape kan..ta kan pasir kot..pasir pon mahal sekarang nih :D

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket