like sampai lebam,if not aku cepuk kang

23 June 2011

kari?kunyit?..ee keliru lah =)



silent reader ialah eset utama blog ni,okey bajet ade pembaca,niahah..okey bawah nie entry dari silent reader blog nie..serius terkejut plas terharu..grrr...

mekasih awak,even though kite tak kenal pon,akmalazmi tetap menghargai =)

okey entry ! serbuk kunyit and serbuk curry tak same erk?

mak : mal pegi kedai belikan serbuk kunyit esok nak goreng ayam 
mal : sampai kedai tros sentap serbuk kari,diulangi serbuk kari,

balik letak barang teros hadap lektop

mak : akmal ahmad azmi.. nie serbuk apa?? 
mal : serbuk kari untuk goreng ayam esok lah 
mak : bertuah punya anak..org ckp serbuk kunyit bukan serbuk kari 
mal : mak ckp nak goreng ayam..tu dekat plastik tu ade lukis ayam
(haha,aku loya buruk,kalau korang jadi mak aku,ape korang buat?niahah)

aku pon buka peti ais,minum air sejuk sambil pelawa "ehmm mak nak air " heeeee......pastu teros cabut sebab aku yakin sangat kalau aku kene marah pon bukan serbuk kari tu boleh bertukar jadi serbuk kunyit..yedak?niahahaha

so dari situ aku belajar dari kesilapan..bawasanyan serbuk kari tak boleh goreng ayam,even dekat plastik serbuk kari tu ade muka ayam yang sedang senyum.kerana itu hanya untuk melariskan peniagaan masing-masing..sampai kan ayam pon kene senyum ><" apekes bro (!) -.-"

ok dah,,serbuk kari untuk masak kari,serbuk kunyit untuk goreng ayam..ingat tu mal.jagn main belasah je....not wonder lah aku kan lelaki..niahahah

38 comments:

IMANSHAH said...

kari ayam babas bes

Miraluna Zaini said...

brotha, nak serbuk karikunyit satu >_<

syrupmasin said...

wuahahaha..ape dah kau..tuh pun ta tao..mcm mane nk kawe nih?? :D

adwafarahin said...

sebaik tau belajar dr kesilapan hehe :P

chemay said...

apa la mal nie.
serbuk kasi ngan kunyit pon tak kenal.
nampak sangat tak penah tolong mak dekat dapur kan
hahah
:P

Asyraf Arif said...

elleh ! dah tgk dah dalam fb gaambar nie. HAHA

Azham Vosovic said...

hahaha, lawak siot... pandai ko loyar buruk heheheh

Azham Vosovic said...

hahaha, lawak siot... pandai ko loyar buruk heheheh

chentasiboolat said...

mmg anak yang bertuah..
hihihi... ^_^

chentasiboolat said...

mmg anak yang bertuah..
hihihi... ^_^

aten fadzil :) said...

hahah ! macam siott je munyik !
kenape ta amek serbuk kurma , yang ade gamba ayam tu sekali ?

De'din said...

cis !
apa kebengap lah ang nih ?
kat poli x de kelas masak memasak ka?
haha

mia said...

haha...mal2,t aku ajarin yang mana kunyit,yang mana kari yer...??haha

nurfatiha blacky said...

hahaha. mcm mane leh tertukaq.

fyna said...

hahaha....
adooii..
serbuk kari punya pasal.
:)



jom singgah n follow belog fyna.
ade segmen.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Nurul Amira said...

haha . nakal btol . lain kali jgn salah beli lg tauu xD

muhamad hanif said...

buta perut betul kau..


HAHAHAHAHA

emieysandra said...

comel jekk! blah awal2 eh =P

Az-Zahra Fauzee said...

tak fokus mase mak suruh tu ha....
hahaha~ (gelak guling2)

tapikan, serbuk kari pun bole wat goreng ayam..

ayam goreng kari...

peace~

yamilalala said...

lelaki mmg...hahaha....anyway,anggap ni pengajaran...kang nanti da kawen,kot2 wife ade emergency...and terpaksa masak...takdela susah...mcm incident abg saya nak buat air dulu..die keliru garam and gula...last2 air anggur tu diletak garam...bile minum je,mati kehydratan kami..haha

Aman Ibrahim said...

hahahaha~ bertuah punyer anak. Mak cik masak je ayam goreng tuh pakai serbuk kari, suruh akmal try, best x?

Bella Bell said...

hahahhaha.. kelakar.. kelakar.. adeehhhh.. gelak guling2...

datang dari blog chemay.. :)



^^

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . takleh blah langsungggg .

LUTFI SYAFIQ said...

hai retisss!

miss.Addin said...

haha sengal :p

nanie zainudin said...

wah!!!! mesti best gilee...dihargai! gd job la dik

ABU said...

hahaha kelakar.. aku masa dulu2 pun tak tahu gak..tpi la ni dah dau dah..

ishiko said...

kena ingt tu.. nnty nk kena beli utk dr sndr plk...

*dtg dr belog chemay

vampire's lovex said...

hahaha kesian la kau.... kari tu untuk gulai laweh...

kalau aku jadi mak kau,aku x bagi ko makan seminggu..hahaha...bersyukur la aku bukan mak kau... hahaha

aDieyZa said...

kalau akk jd mak ko, akk suruh ko jer yg masak kari dengans erbuk kari tu.. akk boikot x nak masak.. hahaha.. zalim di situ..

cikcomot said...

hahahah.. tau makan je...


:D

cikmemy said...

hai akmal blogger terkenal yang i baru na kenal~!

Rtp Farra Arisha said...

haha, a bit funny.

nevermind, bljr dr kesilapan, itu yg penting :)

Afsar said...

Kalau aku jadi mak kau, aku tempeleng jer..
ataupun aku goreng ayam tu ngan Serbuk kari, bg ko makan..hahahahaha

sila add aku di FB..Borink~

cik Lea said...

uish...mcm mana boleh tertukar beli serbuk kari

tapi kira ok la serbuk kari
bukan serbuk sabun...hua3

IMANSHAH said...

jalan malam

FariehanIbrahim [LBC] said...

hahaa! siot jerk.
tp serbuk kari boley jerk wat ayam grg berempah. ^_^

najihah sahami said...

haha..bertuah punya anak,. adoi.

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket