like sampai lebam,if not aku cepuk kang

19 June 2011

terapi diri lepas kena getah =)


aku cukup bengang dengan pengguna chewing gum tanah air,memang lah bukan semua pengguna,tapi ada sesetengah pengguna tu yang macam nie
 

bila dah kena dekat batang hidung aku sendiri ,memang ah agak marah sikit tapi aku cuba cool dengan bercakap dalam hati..memang bercakap dalam hati ialah terapi diri yang semulajadi  -.-"

mulut : hareyy ahh sape makan chingam lempaq bawah tanah ni (!)
hati : takpe mal..sabar mal..sabar mal..biasa lah tu hidup kat malaysia nie
mulut : huh tak pasal-pasal kene tonyoh-tonyoh selipar nie dekat batu -.-"
hati : ehmm tonyoh jew laa..tak tonyoh melekat plak chingam nie. . . 

lalu mulut aku berkata.....

huhuhuhuhu..takpelah...selipar aku memang untuk pijak chingam pon..(sambil senyum and tonyoh selipar dekat batu yang ada kat situ)
kalau kita perhatikan..dekat pembungkus gula-gula getah tu ada cara pembuanggan sisa-sisa chewing gum nie dengan lebih sopan..tu pon susah nak ikut..yedak??lagi senang habis kunyah bukak mulut terus ludah -.-" 

habis tu alhamdulilah aku kena getah kau an,mekasih...

agak-agak sisa chewing gum aku pijak tu milik sape erk?
melayu,cina or india?
huwaaaaa
><"

satu lagi
-selamat hari abah-
nak beli fon baru kat abah,sebab fon abah rosak semalam..
tapi mal tade duit...ehmmmm sedih gila !

32 comments:

syrupmasin said...

haha..padan muke kau!! :D

De'din said...

lagi sng,, habis kunyah,,
telan trus,,
miahahaha

SyahmiFikri said...

kah3.. betoi2..
sokong sangat.. susah toi tak paham bahasa..

kna haramkan chingam nie.. baru depa tau =)

wanie said...

haha.. lumrah alam.... terpijak singgam... sabar je la.. kan kan kan...

adwafarahin said...

sungguh x sopan!

Meck said...

cukup x suka bila terpijak.lg2 klu lps tu pijak tanah huhu

khairul akmal azman said...

relax ...chewing gum je..
tp mmg xde sivik nye owang la ..
owg yg buang sesuke hati ni..

IMANSHAH said...

kat singapore denda 500 tau

Shamsuddin Amin said...

ak pun x suke dowh
bile terpijak getah tu... huhu

slmt hari bapa...^^

cucu umie said...

mybe diorng memang tak thu care sebenar nak buang chingum kot..huhu xad rase perikemanusiaan btol..

Aman Ibrahim said...

hahaha~ boleh bayangkan situasi yg berlaku. x pasal2 melekat and bile nak buang tuh siap terpikir sapa punyer either melyu, cina or india haha.. geli~

::FAIZ FARISH:: said...

sian Bapak ko sbb anak dia kedekut...sian sgt tau kat dia.. hp rosak tp anak tak dpt belikan yg baru.... kau la tu... hahahahahaha

nini said...

cukup bengang bila kena cam tu...tapi cu pk balik...kita pernah wat dak...mana taw, kita ter buat da kena balasan...=p

aten fadzil :) said...

finally aku dapat tengok kau bercermin mate glemer . haha !

well , chwing gum penah melekat kat baju sekolah aku . macam $^%**(^%

haha

mrs redzuan said...

memang geram sangat kalau terpijak chewing gum nie. ritu terpijak masa pergi zoo. sebal betul...

chemay said...

heeee..
sabau ye mal?
biasalah bukan semua orang reti fikirkan pasal orang lain.
:)

iKhRam said...

suke pic yg last skali tue.. rasa mcm sgt sweet..

muhamad hanif said...

eiuuuuwwww..

geli-geli.

naz said...

orang lain makan orang lain tekanan haaha

liyana said...

huhu..prnh kna gk
agk mykitkn hati kn..
tp sbr jerla.

SheyPull said...

PEMALAS la tuh...:)
sebab tu la dia mcm 2...:)
rajin la singgah blog aku ek..
and komen..:0


follow ko..:)



JOM singgah blog saya nak...saye x faham la...knp ye...tolong jelaskan.

niena shopping2u said...

sy mmg xsuka mkn bnda ni sbb kalo mkn nanti lenguh mulut ni

Hans said...

hahahaha
aku penah buat entry pasal nih
masa tu aku marah gila sebab aku pun senasib macam ko
dah la geli sepasal nak buang chewing gum tu
kalau dari mulut lisa surihani aku tak kisah la tapi bila membayangkan mulut dari entah sapa2
yuckksss
geli weih
hahahaha

Syaitan Memang Durjana

mushroom said...

KALAU KENA KAT RAMBUT LAGI HARUU HAHA

asfz lily said...

hehhe...adatla dok Malaysia..ce dok luar negara...agak2 ada x fenomena begini?? keh3

Latest Entry: Bermain dengan tahi lalat

aDieyZa said...

xde kesedaran sivik langsung sape yg buang chewing gum tu merata2.. cian adik akak kena sisa chewing gum.. sabar yer..

LUTFI SYAFIQ said...

aku benci gam getah tu! penah mmber aku lekatkan dekat rmbut aku! babeng! hmm, ko anak yg baik. niat utk beli fon kt bapak ko tu baik. dapat pahala dh tu. bagus.

Afsar said...

Kira okla tu..dulu aku kena kat rambut..siyes aku mencarut..hahaha

Asyraf Arif said...

hahaha aku selalu buang chewing gum kat jalan. silalah pijak oke ! haha

miss keila said...

mmg rase mcm nak baling je kan kat kepala org yg pnyer chewing gum tuh...

snowthenraibow said...

tue la . kadang2 kena juga . haha .

vampire's lovex said...

nasib baik ko pakai selipar,kalau x...eeeiii geli noksss hahaha

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket