like sampai lebam,if not aku cepuk kang

27 July 2011

2013 boleh cepat sikit tak?

ok aku mengaku aku tade modal nak tulis apa kat sini T.T"
tapi lantak lah blog aku kan???
ohh aku baru je dengar ceramah pasal keluar praktikal nie...
heeee...
aku betul-betul excited for the this practical =)
kenape aku excited...jawapan nye ialah 
makin lama aku belajar makin aku tak faham situasi sebenar
macam pagi pagi buta tadi.....lect suruh kira
-moist density,dry density,void ratio,porosity and dgree of saturation-
bila tengok 10fomular yang ada,aku rasa berjuta fomular diberi..
tak taur nak guna mana -.-"
(nasib graph semi-log pandai sikit)
-mati lahh tetibe ayat membongkak-

ohh most of blogger yang dari universiti-universiti tempatan yang aku follow sekarang nie tengah praktikal doee...aku jelous jee...acee acee....actually aku akan pratikal hujung tahun nieee..entah macam mane tah,pihak kemeterian buat testing kat batch kitorang...dengan mengubah sesi praktikal kitorang pada semester ke 6..niahahahaha..... semester6 pada tahun 2013..niahahahhaha..lambat lagi kan kan kan?

syarat untuk keluar praktikal pada semester ke6 ialah mesti lulus semua subject,baru boleh di post kan praktikal...kalau ta kite extand semester yee...kite praktikal sem 7 ke sem 8 ke..sem 9 kee..sem 10 ke.. 
* BOLEH PLAK MACAM NIE KAN? HAHAHHAHA

lect cakap ade satu syarikat yang memberi gaji kepada pelatih nya bernilai RM1200,,,weyyy aku nak weyy,,aku nak buat pratikal kat syarikat tu weyy..aku nak aku nak!!! *see see aku memang mata duitan di alam ini..niahaha

aku taget syarikat UDA HOLDING.SDN.BHD 
company nie ade dekat kampung aku pulau pinang
company nie hebat..sebab company nie dah renovate puduraya bus terminal
and for sure lah government bukan pilihan aku sebagai contoh JKR kulim..oo no no no (aku tanak pratikal bawah kerajaan)
-see see belagak sekali lagi-
HAHAHA

kalau korang baca entry nie mesti korang kata aku kuat berangan kan?
yelahh...
praktikal sem6 pada tahun 2013..
perancangannya dan tagetnya pada tahun 2011
-.-"
(2013 boleh cepat sikit tak?)

20 comments:

cik Deela said...

wow.gila ahh.income dia..nanak jugak.

Asyraf Arif said...

sabar lah uols ! aku lagi takde praktikal masa diploma. haha

The Crows said...

2013?
Yeay! LC dah grad utk degree LC time tuh.. yesz! suka suka!

Azham Vosovic said...

Saya tak sabar nak tunggu 2014, nak praktikum gak... nak mengajar budak2 sekolah menengah yg nakal2... hahaha

Faraa Eiman's said...

boleh2 , jap ag aku cepatkan , haha

aleen aiden said...

perghh..praktikal dpt elaun smpai 12oo..sape xnak kn.hu3

ZWAN SABRI said...

Aku pown mata duitan jugak.. HAHA..
Aiseyh, 2013 tu pown aku tengah praktikal time tu.. HAHA

MySuaraBlog: Jom Pi Tasik Mengkuang

adeque said...

lebih bagus LI time sem 6 tau...
kalau kerja bagus.. maybe akan di serap kerja terus dengan company tuh... :D

chemay said...

semanagt je kan nak praktikal?
chemay nie mmg kalau boleh tanak praktikal.
nanti kena cuci montot orang.
sobss
:(

Umie Artoqiemie said...

gudluck untik 2013. lama lagi tu bro.

aQUe yOnnA said...

batch kitaorg ne ka yg start praktikal sem6? bukan start 2012 ka? i mean , sem depan kita praktikal..bukan sem6 nti..

syrupmasin said...

ta pe la rancang awal..nk kawen pon kau dah rancang kan..aku tao :D

hannanmustaffa said...

kau nak cepat2 ni kau tak saba nak tinggal kan kteorang eh !

Addin said...

best la ada praktikal . course addin takda praktikal pun . huhu =.=

::FAIZ FARISH:: said...

Motif?

Nesa Wazir said...

alamak..xnk la cpt sgt mal..akak tua cpt nt..huhu :I

Pyka Rahmat said...

nafsu apakah. sabar boleh? haha

muhamad hanif said...

company ayah aku jugak kau nak praktikal yea..

mr.syazwan said...

lmbt lg nak merasa duit ang kalau mcm ni


>.<

chuu muqhlis said...

wohoo!! aku dah nk abes prktikal!
miss penang :(

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket