like sampai lebam,if not aku cepuk kang

08 August 2011

dunia realiti tak sama dunia buku!


bila lah kesedaran diri aku nie nak sampai -.-"
sebelum cuti mid sem nie dah ade test satu
nak cover semua chapter yang dah belajar tuh..haishh!

iss iss iss
lect quantity measurement aku selalu pesan
"JANGAN ADA PERTEMUAN KALI KEDUA"
aku ta suka sangat subject nie,,sebab bagi aku subject nie susah..ehmm =(

fuyoo mendalam bhai makna beliau
-.-"

haaa weyy..nak habaq mai..
sem nie ceq ada belajaq kira-kira nilai harga satu projek construction tau!
haahahha..
td aku test lah buat satu soalan tu...
gila bapak..satu projek berharga RM467178.OO
ini harga anggaran jew tau,,mungkin bile buat projek nanti mesti lah harga tu naik plak kan..
yelah nak tampung kecacatan itu ini...

aku tak tau lah...nie baru buat soalan dari dalam module
nanti keluar kerja mesti kene kira nilai harga satu projek yang berjuta-juta tu..
erkk habislah aku jadi mata duitan..niahaha
tapi lect aku ade pesan
"bila kerja nanti kene jujur,jangan terima rasuah"
weyy rasuah tu dosa tau!
antara rasuah yang lect aku beri ialah
jangan signature kelulusan jika barang yang sampai tu tak elok,
or barang tak sampai sepenuhnya

see see...macam macam bentuk rasuah tau sekarang nie
and aku pon ade ingat lagi
cikgu fizik aku cakap,
actually cikgu fizik aku tu bekas engineer,
die benti jadi enginner sebab terlalu banyak rasuah dalam bidang pekerjaan.

setiap pagi kereta cikgu aku tu akan di isi minyak dengan penuh 
sape tolong isi?entah lah...
last last behenti jadi enginner..terus jadi cikgu..
wahhh hebat tau die tu..
keh keh keh..

erkk dah dah..selekeh je aku cite pengalaman org...
haishhh!

dia Maha mengetahui,jauhi diri sendiri dengan rasuah
serius haram!
perot boleh pecah tau makan rasuah..aceccecec....

ok lah,khamis nie saya ade kuiz quantity measurement
mati laaaaa....aku dah lah tak pandai..nak kira-kira projek nie..
dah lah quiz ade dua jaa....kalau sem sem lepas..
kuiz tu bersepah sebab nak cover markah untuk final
tapi bile semua nya berubah quiz pon sikit,
ehmmm k lah
doakan yang terbaik tu penting
byee!

aku kalau nak jadi engineer kene tunggu lagi 5tahun baru habis belajar pasal dunia engineering nie haa
lambat lambat

dah lah aku nie nak kawin awai 
:p :p :p

13 comments:

muhamad hanif said...

susah gila nak tunggu kau hupdate sekarang yaa engineer.


gudluck untuk test!



ahahahahahahahah

dayu_myself said...

hahaha...gud luck2...
jauhila rasuah....psanan khidmat masyarakt..erkkk

aten fadzil :) said...

haha ! aku suke kirakira . tapi bila krakira tu dah buat aku mabuk , no thank you lah jawabnye . haha

syrupmasin said...

jangan ada pertemuan kali kedua..haha..good luck encik :D

Syazwani said...

maybe the cost include the opportunity cost sekali kot :P

Good Luck Test :D

Nur Aizureen Md Zahir said...

gewd luck weyh ~!

Nurnajwa said...

LOL, igt jgn mkn rasuah ><

Ahaha, good luck la nnt ;)

Addin said...

goodluck ! ;)

Fezul Fadhley said...

hohoh.. igt psanan lectr tu.. hehex..

Edy Fee said...

busy lor...nak jd engineer kan..hehe
ayat pedas...pertemuan kali kedua...susah gak lau kne reseat

::FAIZ FARISH:: said...

Hm.....

ZaNa aDieyZa said...

gud luck mal utk test tu.. akk tau mal boleh buat yg terbaik..

akk x suka subject yg perlukan kira2.. leceh jer..

5 thn tu x lama la mal.. sekejap jer.. nnti dah hbs belajar, rindu nak bljr lak..

Nesa Wazir said...

gud luck mal ;D

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket