like sampai lebam,if not aku cepuk kang

28 November 2011

sifat pelupa itu cool!

setiap manusia ada kelemahan nya...dari segi fizikal..rohani dan juga jasmani..kalau macam aku memang banyaklah kekurangan nya..hitam,tak hensem..bejerawat..what else erk..erkk macam-macam lah kan..aku pun selalu cakap benda nie dekat girlfriend aku...and that dia akan ubah topic"ehh b nie,pandai jewlah...sayang tengok okey jew,macam orang cina pun ada..i like" KAH KAH KAH.. sorry sayang..I terakam apa yang lu cakap kat gua semalam....HAHAHAHA... :P  *okey sila jangan muntah 

macam aku nie benda paling aku rasa kekurangan dalam diri aku ialah "daya ingatan" erkk aku memang slow dari azali...hahahah...aku cepat sangat lupa benda benda yang penting....antaranya :

1)berapa umur aku : ehmm erkk yes..aku sangat lah speechless kalau ade orang tanye macam nie "bape umur kau?" aku akan diam fikirkan umur aku sekarang berapa erk?nak jugak aku jawab "umur waa 13tahun baru"(buat muka confident,dan berambus dari situ)aku selalu lupa benda nie..and sikap aku..aku akan bertanya dengan member sebelah "wey umur kita berapa erk sekarang?" kah kah kah

2)bila tarikh lahir aku : erkk okey..ini girlfriend aku dah ingat kan aku semalam..die cakap lagi 13hari aku akan tua..ehh ehh dia nie..main kasar nampak.....aku akan confused sama ada tarikh aku lahir 9haribulan 12 atau 10haribulan 12...aku ingat aku lahir 10haribulan 12..rupanya aku lahir 9haribulan 12...tiba-tiba pulak aku teringin nak lahr 10haribulan12..aku pon tak taur kenapa....disini aku telah mengingatkan korang semua bahawanya 9/12 nie birthday aku..so tak faham faham lagi?? HAHAH

3)mana barang aku : iss benda nie paling aku meluat.....penah sekali aku lupa manalah aku letak "slip periksa" "matrix card" "handphone" "jam" "kunci" ehmm...benda ni aku selalu sangat kena marah dengan orang tua aku..hahahah

4)berapa number aku : woii ni kritekal gila...aku tak penah nak ingat kowt number fon aku..yang aku ingat 014apetah...kalau nak topup yang 3ringgit terpaksalah aku keluarkan fon selak dekat function "MY NUMBER" kah kah kah....  hebat bukan?

5) bahasa : kah kah kah..baru nie aku borak pasal towel dengan mak aku...habis tuw dengan gigihnya nak translate towel tuw kebahasa melayu...tengah rancak borak tibatiba speechless sekali lagi...sebab aku tengah memikirkan towel dalam bahasa melayu apa dia ark....dengan muka tak malu tanya mak "makkkk towel dalam bahasa melayu apadia?" HAHAHAH... mak aku pon jawab dengan bangga nya.. HAHAHHA.....

actually benda lupa-lupa nie biasa lah bagi kita
"bagi kita??kew biasa bagi aku sorang jew?"
hahahha
tapi jangan lah sampai kretikal
yedak??
korang rasa sifat pelupa aku nie kretikal tak??
=="

12/12/2011 nie result final keluar..aku harap aku lupa nak check
"HARAP SANGAT"
kah kah kah
(amek kau gedabak punya gambar aku letak)
*apa kaitan pic nie dengan entry ini?
anan..amar..dan sorang lagi hamba ALLAH
exco multimedia 
Jabatan Pengajian Politeknik
Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah

25 comments:

Addin said...

p/ : jangan banyak makan semut ek . hihi :D

khairul akmal bin azman said...

aku pun pelupa..
sijil politeknik pun mane aku campak..

cik eka said...

perh kau ny boley tahan pelupe nye
jgn smpi ko lupe name awek kau suda
mueheheh

salwaismail said...

tetiba je rasa nak buat entry tips kuatkan ingatan. hihihih

adwafarahin said...

buat2 lupa result klua mmg cool! haha

AwieKashi said...

kau bukan setakat makan semut nie...
kau makan pongsu semut ea? hehe...
*melawak k...
pape pun,,kau kureng la makan mknn yg masam ..

Tara Asrar said...

sangat cool :3 hewhew ;)

~ WafleCoKLAt ~ said...

ahahaha .. nice entry .. yg towel 2 aq suka ..

FarhanahAdzlan said...

kadang2 pernah jugak berlaku camni kat diri sendiri..tapi xpernah lagilah lupa umur..hehe=)

Nesa Wazir said...

kunci n purse. nesa slalu sgt lupe ltak kat mane..==

mimi meme said...

hari ni..pas mkn tengahari kat kafe..dengan konfiden lagi riaknya..blah mcm tu jek..sambil gelak-gelak comel ngan mmber...dah 30 mnit kemudian..baru teringat fon ilang!!! gossshhhhh!! kol punyaa kol...abg kat kafe jd hero bergaya simpan fon..nasib bek! kalo x...arwah laaaa...

mr.syazwan said...

sebelum lupa meh sini ku ingatkan

haha

DiDiE eLa said...

eyh2 poli kulim ea~~

CintaZulaikha said...

sy pon slowww jugak, banyak kut yg terlupa. kekedang sampai kena sound ngn member2. nak kata banyak makan semut, aishh, tak kut.

mungkin sb diri ini jns tak amik kisah, jadik lupakan jerlah apa yg tak best, tak best tuh..kann..

khairul akmal bin azman said...

ade header blog baru la..

zOeY zAu YaH said...

ok leh geng..mmg ska lupa..kdg2 benda baru 2,3 minit jd dah lupa trus..truknye..haha..sng tau mal,benda penting buat nota atau reminder..

::FAIZ FARISH:: said...

pelupa itu anugrah... (sedapkan hati kau)

Almade Nespesor said...

waaa~ befday kita sama ;D
kikiki .. salu mkan kismis bnyk2..
baru x cepat lupa.

Umie Artoqiemie said...

termuntah bace part mula2 pelis...

chekgu kechik said...

haha..bleh tahan jgk penyakit pelupa awk nie..:)

Mohd Zakwan said...

follow sini balik ..thanks follow blog Zakwan :D
Blog Mohd Zakwan :)

cik helena said...

sama la kite.hehehe

iKhRam said...

pelupa??
bab besday tak leh lupa kot??
mesti la ingat
sebab nak hadiah kan?? hahaha

anamizu said...

aiseh agak kritikal gak kalo smpai TOWEL in malay pon kene tanye kat mak balik..hehe~ ha jgn minum air yg ade semut, kurangkan mkn kepala ikan, selalulah mkn kismis + kurma..hehe





slm kenal,
cik ana :)

Aqma Zaman said...

ok mmg pelupa sgt cool...
ehhh beday kite same laaa.. :)

cikqema.blogspot.com

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket