like sampai lebam,if not aku cepuk kang

03 December 2011

keputusan korang betul ke salah nie?

hey guys,,,,actually tade apa nak cite..tapi disebabkan aku nie suka akan subject penulisan time spm dulu,so lantak lah..aku menaip juga...SEBENARNYA AKU NAK CAKAP ISU HOT PASAL FACEBOOK...tapi bila difikirkan balik aku takut ramai pihak yang akan terasa dengan aku lalu post something else on my facebook wall "WOI MAL KAU KUTUK AKU ERK DALAM ENTRY TU?" "AKU TERASA DENGAN ENTRY TERBARU KAU MAL ='( " ..so aku delete isu tuw dari kotak pemikiran ni haaaa,,, *sigh

keputusan???ramai kan diantara kita,macam hampeh gila bila suruh buat keputusan,macam sapa?macam aku lah..haahhahah......actually aku tade lah hampeh tara mana pon..aku yang serdang serdang saja..hahahahha....

most of us mesti penah melalui satu situasi yang orang lain mengharapkan akan keputusan daripada anda....dah kira macam..bila kau tade kat situ..gelap lah dunia nie sebab tade sapa pon yang betul betul jantan nak buat keputusan.huh..

situasi
makwe : woi kita nak p makan mane erk? (dalam hati nak makan KFC)
pakwe : ehmm entah.. nak makan mane nie?? 
makwe : alahaii cepat lah lapar nieee (minta,minta lah KFC,minta,mintalah KFC)
pakwe : ow lapar erk?jom lah balik,makan nasi kat rumah masing masing

nah amek kau,sekali pakwe kau buat keputusan "ow lapar erk?jom lah balik,makan nasi kat rumah masing masing" hahah..tak kew sentap isi ayam KFC kau tuw??hahaha..tuw lah..dalam setiap perhubungan tak semua keputusan yang releven boleh dibuat oleh kaum lelaki saja..*ehh ehh aku dah kenapa nie?haahah

tapi aku risau ada juga sesetengah pihak tuw keputusan dia ambil gila-gila annoying...aku penah terbaca status di facebook "Yahoo,spm dah habis..aku ambil keputusan nak kawin lepas nie" and 2 minute ago.miss nana,sya-alyahyer and 140 other friends like your status. hahah HAMPEH KAU DIK...kau ingat kau still dizaman 40an kew?dimana time tuw..keputusan nak kawin diputuskan oleh mak bapak..habis sekolah terus kawin..kelas lah kau dik..aku harap kau melawak kasar dengan aku dik 

tapi lantaklah kalau kau nak kawin kan..kau bukan nya adik aku
KAH KAH KAH KAH

Lepas nie aku tanak tengok kau update
"ehmm laki aku nie tak boleh haraplah,nyesal pulak aku kawin"
habistuw
2 minute ago
nora denis,ning bazure and 360 other friends like your status
har har har
make are good decision to have a nice conclusion

last but not least..
buat lah keputusan yang bijak yew,
kerana apa yang diputus,itu lah yang telah diutus

(maaf pengunaan ayat aras tinggi sampai ada pihak yang tak faham)
HAHAHAHHAHAHA
okey..aku ada 3slide chocolate indulgence
sapa nak amek jew lah..kalau dekat secret 6ringgit satu slide..
dekat aku takpe..free jew aku bagi..
amek lah
=)

*please take note,jangan penah buat keputusan yang silap !




33 comments:

nurmujahidah said...

mesti pernah cakp cmni kat awek dye ni,, haha,, tak romantik langsum,, wekkk

::FAIZ FARISH:: said...

header ko lawa

dayu_myself said...

hahahaha
nak kek,tapi tak boleh ambik la bro...
kejam giler...
wakakkaka..

Izz Faizah said...

haha..nice entry..leh practice naty.. XD

cik eka said...

jgn cite sal keputusan bley ta
haha
result da na kuo ko kasi aku ag seram sejuk der
haha

vampire's lovex said...

pesen pakwe nak kena libas la kalau cmtu.. hahahha.. sentap awek..

mak aihhhh gambar kek takleh cantik lagi... terliur

Nesa Wazir said...

kalau nesa trus je ckp..NAK KFC OKEH!
lol XD

AmirahSM said...

every desicioon hv his own reason. utk bdk update fb tu..sb dia bru nk membesar n tgk dunia lpas skolah nt! =) peace

Azham Vosovic said...

alamak...da lama x menyantap Kepci hahahahah

timtim said...

kadang2 geram dengan bf. wayang apa nk tgk, tmpt makan kat mna, suma saya kena pilih. ingat romantik ke ble mulut/hati awek je kena buat keputusan. tak romantik okeh.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

harharhar, alang2 ajak kuar, belanja lah!:p

teha said...

tp kan , kdg2 kite xsdr keputusan kite tu slh.. hadoii ~

faiz amir said...

camne ak na buad kputusan na dating ngn minn la, masih tataw kt mne lagi =='

De'din said...

aku igt aku nak kawen lh sem depan :P

Addin said...

kadang kadnag ada hikmah juga sebalik keputusan tu , kita tak tahu apa kan . tapi bila dah buat desicion tu jangan lah pulak merungut + menyesal.

YOUsoF said...

Kalau tak ada FB mungkin permasalahan ni tak timbul dengan kerap kan.. ;D


Tak kira jantina, tak kira siapa, apa² keputusan kau buat biarlah fikir masak² masak²...


Ok keputuan aku, aku tak nak ambik kek coklat lazat tu, mengalah pada perempuan.. hahaha

khairul akmal bin azman said...

kdg2 laki xyah nak romantik sgt.

girl ttp syg aw

syafiqakarim said...

kau ni xpaham pompuan.haha

ABU said...

selain in term of cinta cinta ni.. aku kurang pakar.. tapi yg aku tahu aku pun jenis orng yg sngt sukasah mmbut keputusan.. kalau dah buat selalu ragu ragu dgn keputusan yg aku ambil tu betul ke tak..

Zana Adieyza said...

akk pun selalu jer suruh husband buat keputusan tmpt makan dgn harapan pilihan tmpt tu menepati citarasa akk.. huhuhu.. org perempuan ni agak leceh gak kan.. hahahhaha

k e y r i said...

nice oneee!! haha

mia said...

keputusan???hahahh kadang2 penah gak salah wat kptsan..menyesal beb...huh

YOUsoF said...

*Mal kau nak berapa ketul pelekat The Doraemon?

Lea Isnawi said...

hahaha.

berfikir sebelum bertindak!

Syahirah Suhaili said...

haha..tula pasal..ramai yang berpusing2 masa nak buat keputusan..mengharapkan pasangan faham isi hati..ada kuasa dpt bc fikiran org ke apa?? haha..
nak kek! tolong poskan boleh? :D

khairul akmal bin azman said...

gambar kek x le blahh..
wat aku lapar

adwafarahin said...

terliuq la pose2 nie weyh -____-"

Edy Fee said...

hehehe nasib baik bukan bhasa kayang ..klau tak lg tak faham

semutsengal said...

burrrrrr..


kenyang..!!

♥e'in♥ said...

kawen aje yg difikir.. hahaha..

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

dian said...

haiii,, salam kenal ia dari dian. ^^
o iya jangan lupa mampir ke blog dian iya di http://blog.umy.ac.id/rumahkiat/,
wuaaaah.. blog kamu bagus. good luck iya kawan.. ^__^

SALM BLOGER INDONESIA.

" Tukeran link juga bisa. "

chemay said...

mal.
bile nak belanje cokelet mud sikeret resipi?
:P

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket