like sampai lebam,if not aku cepuk kang

17 December 2011

maka itulah kuburnya

salam sabtu..salam penuh kerendahan hati..heee heee.....actually aku tulis entry ini semalam..hari jumaat kan....petang tu lah aku gagah taip =="

semalam aku baru jew kehilangan kucing aku..ajal dia dah sampai..tanpa sakit pon pergi jua...mak aku nagis nagis kejutkan aku..aku dah gelabah..napa makk..napa makk.....mak aku cakap girl girl dah mati....terus sentap dihati melihat air mata mak aku tuw...aku keluar rumah tengok jasad girl girl terbaring keras...aku usap usap dia...halau semut semut yang ada..kesian aku tengok dia...terus aku tanye mak.."mak cangkul mane?" dah dapat cangkut,,korek lah aku tanah dibelakang rumah..sumpah suram jew pagi tuw..dah lah berkabus

kadang-kadang air mata aku pon mengalir..saat aku nak buat entry nie pon aku rasa nak nagis ==" huuuu girl-girl dah lama tinggal dengan aku dari kecik sampai mati...maybe aku tingkatan tiga lagi dia dah ada dekat sini..

dia antara kucing yang aku sayang..setiap pagi sebelum subuh dia akan kejut family aku...dia akan pukul kepala dia kearah pintu untuk mengejut family aku,sampai lah mak ayah aku bangun...selagi tak bangun selagi tuw lah dia buat bising..hahahah.....

actually dulu ayah aku geli dengan kucing..dia rapat dengan ayah aku..kalau dia tengok muka aku..die buat bodoh..kalau dia tengok muka mak aku..dia buat bodoh..kalau dia tengok jew muka ayah aku pulang keja..dia lah binatang yang p sambut ayah aku..lepastuw ayah aku pon bagi lah dia makan..suka dia yeahh!

dua hari lepas aku usik usik dia....dia cakar kaki aku sampai bedarah..sekarang pon masih bebekas calar...and dua hari lepas juga aku tengok dia masuk bilik aku..dia tidur dalam bilik aku..aku usap usap dia sambil bercakap cakap dengan dia..walaupun dia tak faham apa yang aku cakap...tapi aku yakin dia memahami tuan nya =)

dia juga ibu yang penyanyang bagi dua anak nya...kalau anak dia tak balik rumah..mesti suara dia jew yang degar dalam rumah nie..yew lah ibu risaukan anak..lepas nampak jew muka anak dia..barulah dia diam.

hari khmis malam tuw aku tanye mak aku.. "makk napa girl girl tak balik lagi?dah malam nie" .. so kalau kucing tak balik malam biasa lah kan...tapi si girl girl tuw moden sikit..tak biasa tido luar..mesti tidur dalam rumah punya..........lepas pagi tuw just nampak jasad dia kaku tanpa nyawa jew lah ='(

orang cakap..kalau kucing mati tanpa pengetahuan tuan dia..kucing itu sayang akan tuan nya =) ohh aku pon sayang dia =) aku harap dia gembira berada di rumah aku nie..even aku ade juga buli dia =)


*setiap yang hidup pasti akan mati
*walaupun binatang peliharaan,kehilangan tetap terasa bagi aku manusia nie
*rehat dengan tenang yeahh

anak girl-girl
comel kan :P
*kecik kecik dah jadi yatim.. :P

12 comments:

Saddila said...

sedihnya . dila mesti melalak kalau kucing dila mati .
sebab sebab kucing sekor ni la , dila tak geli dengan kucing .
kucing kamu , sama macam kucing dila . dia mesti akan rapat dengan someone dlm family kita . kucing dila rapat dgn dila . pagi2 mesti die kejut dila . mengiau dekat telinga . kalau mintak makan , mesti dekat dila je . nak tidur pun atas pangku dila je . awww sweet <3

*okay luahan perasaan -haha- *panjang gila . babai

Daddylicious said...

nasib baik ada bapa angkat blh tlg jaga...:)

Aqiim said...

aiseh apasal aku rasa sedih nie.. T_T
takziah mal..
yg pergi biarkan pergi, kita yg still hidup nie, teruskan perjuangan..


aku rasa mcam pelik pulak komen mcam nie.. btw, comel anak si girlgirl kau tu.. ^^

Nesa Wazir said...

sian anak2 girl2 :'(

aenmatderis said...

hohoi..
terasa keprgian girl-girl..
takde la org yg kejutkan tdo pasni...

:'(

miss Fyqa said...

tumpang sedih T__T

jaga anak dia baik-baik. :)

Nurul Iman Rosman said...

alahai, sedih nye.
sian anak kucing tu :')

chemay said...

dah sampai ajal gegel.
takmaau sedih2 ye mal?
:)

Joe_Hans said...

aku sangat benci perasaan biler kucing aku mati.. ;'(
SEDIH!!!

faiz amir said...

tape laa, pasnie kaw ade lah anak angkat nnti, bersaba lahh=)

AwieKashi said...

urm...takziah...
pape pun chill lax...


*hidup perlu di teruskan..ngee =)

naz said...

cantiknya anak diaa

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket