like sampai lebam,if not aku cepuk kang

26 May 2012

kehebatan minda terletak pada penulisan nya !

PERANGKAP AJAL

perangkap ajal karya Zaer Rihaz (newbie dan karya pertama beliau)
mungkin jalan cerita sedikit persamaan dengan karya RAM, tapi
"DALAM DUNIA NI MANA ADA YANG ORIGINAL,SEMUANYA FAKE"
harga?? RM17.oo hak aloh ! tade mahal pon.. pergi beli sana :P
Perangkap Ajal mempunyai 432 halaman .
tarikh keluaran 22 Feb 2012...
nak cerita sinopsis dah tak berapa ingat sebab bulan 3 haritu aku dah habis baca =.="

sinopsi yang mana ingat
pengembaraan Inspektor Dzul dengan musuh ketatnya "J-work" 
J-work kejam ! pizza boy??? yaa dalam hati ada taman mcm pondan !
terdapat babak seorang polis cina telah memeluk ISLAM :)
ibu dan adik watak utama telah dibunuh dengan si lahanat J-work !

beb nak taur pergi baca sendiri lah hoi !


FIKSYEN 302
"RAM"
-setebal 512 halaman dengan harganya 21.oo ringgit
-CEMAS ! bila rasa "HANTU BOLEH MEMBUNUH KEW?"  
-tapi tolong "JANGAN PERCAYA"
keluaran tahun lepas..dan tahun lepas jugalah aku baca
Lan Lani,Jimmy Yeoh, Prakash Kumar dan Farid Ja'ah membunuh mangsa mereka dengan kejam
angka 302 akn dilakar di dahi mangsa !
bayangan hantu?? ehh sekali lagi tolong jangan percaya :)
siapa pembunuh??haha baca la dey !

pelik kan aku nie,dah berkurun habis baca baru nak buat review... 

and now tengah tunggu superman datang delivery 
"KELABU"
"wahai seperman tolong cepat sikit!" 
-Salah aku ke kalau aku kata "ya" pada awek cun?? 
-Salah aku ke kalau aku pandai layan dia? 
-Aku Amer, jemputlah masuk ke dunia aku  
-dimana hitam dan putih tak berapa jelas 
-mungkin lepas itu,korang akan faham macam mana rasanya berada di dunia aku. Dunia KELABU

have a nice journey jyeah !
bebai

11 comments:

emeliena said...

Thanks for the review. Teruja pulak nak baca. Kasi pinjam sapa tak boley ? Haha.

aqmalazmi said...

most welcome..bank in duit dekat saya..baru saya kasi pinjam ! hahahaha

babycomel said...

takut nak baca novel2 thriller ni. takut nanti takleh nak tidur malam..
terbayang-bayang je

nadiajafreeden said...

dalam bebayak nih nadia suka novel KELABU kot. HAHA. *kebetulan nama sama NADIA kan.

aqmalazmi said...

kah kah kah.. tertiba kan? :P lalala

cik eka said...

aku xsangka ko bace novel
kelasss
weeeee
ngee

puteri said...

asyek baca novel cinta je..ce try bace novel penulis baru nih..kasi pinjam la mal..hahah

aqmalazmi said...

kalau org dekat boleh leh pinjam..hahah boleh boleh boleh

YOUsoF said...

Jyeah lepas puteri habis bac aku pulak nak pinjam selama beberapa minggu... ;D


Aku lebih suka baca berdasarkan fakta/ sejarah yang kita tak jumpa dalam buku teks sekolah..

syafiqakarim said...

KELABU

dah dua kali aku baca.best.
bakal di sambung nanti.mungkin.

mr.syazwan said...

kaki baca budak ni bagus2

kalau tido mlm2

konpem cpt nyanyak sbb byk bercerita

hahaha

=_=

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket