like sampai lebam,if not aku cepuk kang

04 June 2012

jaga hati sampai over !

twitter perempuan
"Lelaki kena tahu jika girlfriend korang cakap "saya okey je" sebenarnya girlfriend korang tak ok,dan mahu perhatian daripada korang" 

"Lelaki kena tahu jika girlfriend korang cakap "saya tanak lah kacau awak,awak buat lah kerja awak" sebenarnya girlfriend korang nak selalu ada di samping korang" 

erkk blaa... blaa... blaa,,,

korang mesti penah tengok kan status macam nie?
ke tak pernah??
ok tak penah pergi google..
tapi kalau google pon nak taip apa kan??
erkk.. nak taur sangat kan? pepandai ah taip apa-apa pon !
hahahah

tapi aku ada sedikit masalah lah dengan status yang ke arah 
"JAGALAH HATI GIRLFRIEND ANDA"
ini
=.=''

korang tak pernah fikir ke perasaan hati mak bapak?
nak contoh...kejap aku cipta,,aku part mereka cipta memang OHSEM !

"abah nak tak ikan keli nie bah?"
"abah tanak lah abang, abang makan lah, abah tak makan ikan keli"
korang tak faham,sebenarnya abah korang saja bagi peluang korang makan dulu,dia? kemudian-kemudian pon takpa

"abah, abang nak duit sikit, nak beli barang"
"oh yekew, nah duitnya"
korang tak faham, duit yang abah korang bagi tu hasil titik peluh dia, kau ingat kerja tu seronok?jawapan aku memang tak ahh!

"abang, belikan ubat batuk untuk abah, abah batuk lah"
"ehm.. jap tau bah"
erkk.. plesss lah.. kalau korang batuk, abah kau tu risau gila kowt,tapi bila abah kau batok? kau boleh nak "ehm,,ehmm"
=.="

hilang girlfriend atau boyfriend ALLAH gantikan dengan Isteri atau Suami
hilang mak atau ayah? Allah tak kan ganti dah.
lainlah kalau korang cari sugar daddy or sugar mummy
-.-"
tu pon yang sugar sugar nie semua berdosa ya !
interpremmm dan wajib ada +.+"

10 comments:

faiz amir said...

ya Allah, sangat benar kata2mu sayangg, kita patut cinta ibubapa dlu baru cinta anak dara org kan, ayat pasrah, haha

faiz amir said...

sangat benar kata2mu, sangt setuju , terharu bace :)

puteri said...

aduhhh..terasa nye aku mal..herm btol pe ko ckp uh..hati org nk jg,hati mak bpk tak plak jge kn..cm ner nih mal...

semutsengal said...

berhemah sungguh entri ni.

hmmmmm

eikynsilent said...

sugar sugar mummy or daddy tu pun tak dapat nak replace parents kita juga .
*never be replace :)

♩♫ana nana♬♪ said...

setuju . :D

Aqilah Ali said...

Assalamualaikum .

sebab tu bagi aku , berkawan itu lebih baik daripada bercinta .

tak hipokrit =)

Nurul Ainaa said...

alammmmaaak nyesal2 buat mcm tuh!! *ketuk pale kat dinding*

safiah sokher said...

ada kebenaran.

Anasyg said...

sugar2 tu kalau dibuat berangkat-angkat halal ta?

bawah ni iklan terbaru,nak tengok klik je

ketika cuti dan bosan !

Photobucket